Vorige maandVolgende maandmaart 2012
di wo do vr za zo ma
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
evenementen

Rotterdamse Museumnacht 2012

zaterdag 10 maart

20.00 - 02.00 uur


De staat van verwarring: Ronald Snijders en Pieter Jouke

Boijmans in Staat van Verwarring
Museum Boijmans Van Beuningen geeft tijdens de Rotterdamse Museumnacht de regie uit handen. Absurdisten Pieter Jouke en Ronald Snijders presenteren ‘Boijmans in Staat van Verwarring’: zij spelen een ontregelend en bevreemdend spel met de zintuiglijke ervaring van een museumbezoek. Dat klinkt misschien wat ingewikkeld, maar simpel gezegd: het wordt vreemd. Opeens wordt onduidelijk wat nou echt in de exposities hoort en wat niet. Snijders & Jouke brengen de tentoonstellingen, de bezoekers, het gebouw en het personeel in totale staat van verwarring. Zij presenteren naast gestoorde en storende showelementen en dadaïstische acts, een daverende editie van hun talkshow De Staat van Verwarring, met een spek & bonenquiz, nieuwe woorden en rare filmprojecties. De Staat van Verwarring houdt een speciale kindershow om 21.00 uur. Verder zijn er shows om 22.00, 23.00 en 00.00 uur. Wees op tijd, want vol is vol.

Art Rocks! kick-off concerten
Tijdens de Rotterdamse Museumnacht lanceert Museum Boijmans Van Beuningen Art Rocks! een landelijke muziekcompetitie en een serie workshops en events. Tijdens de kick-off zijn er optredens van Lucky Fonz III en Eric Vloeimans met Jörg Brinkman.
De concerten vinden plaats in het paviljoen van het museum, het concert van Lucky Fonz III is om 22:30 uur, Eric Vloeimans en Jörg Brinkman spelen om 23:30 uur.

Absurd programma
De heren van de Staat van Verwarring nodigen allerlei absurde acts uit om bij te dragen aan de verwarring op de Museumnacht. Jelle de Bruin en Dik Kools gaan op Urban Safari; sluit aan bij een rondleiding en observeer met verrekijkers de mens in haar natuurlijke habitat.
De Spullenmannen zijn te vinden met De Pers: met hun mobiel laboratorium zijn ze die nacht op verschillende plaatsen in het hele museum te vinden waar ze spullen pletten onder een handpers, de verrassende geluiden die ontstaan worden omgezet in een soundtrack.
Leander Haaitsma ensceneert een dodelijke val en is op verrassende plaatsen in het museum als lijk te vinden. De spullen om haar heen vertellen je wat er is voorgevallen voorafgaand aan de dodelijke val.

Dansen en borrelen
Kom dansen en borrelen in de Espressobar waar dj’s Hexaplex en Rubenski de hele nacht draaien. Honger gekregen? Dan kun je op verschillende plekken in het museum terecht voor een bijzondere nachtelijke snack.

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.rotterdamsemuseumnacht.nl

Iedereen die een passe-partout voor de Rotterdamse Museumnacht koopt, krijgt € 4,95 korting op de aanschaf van een Museumkaart . Deze korting is uitsluitend online te verkrijgen.

 

Programma

Officiële opening İstanbul Modern – Rotterdam
21:00 uur
Locatie: in de tentoonstelling (zaal F)

De Staat van Verwarring show
21:00 uur (kindereditie), 22:00; 23:00 en 00:00 uur
Hilarische en verwarrende show van Pieter Jouke en Ronald Snijders
Locatie: Auditorium

Urban Safari
21:00, 22:30 en 23:00 uur
Observeer, met twee wildrangers, de mens in zijn natuurlijke habitat.
Startpunt: Binnenplein

Art Rocks! Kick-off concerten in het paviljoen
22:30-23:00 uur - Lucky Fonz III
23:30-00:00 uur - Eric Vloeimans en Jörg Brinkman

Doorlopend:

Een Normaal Mens
Speciaal voor de museumnacht tentoongesteld: een normaal mens.
Locatie: Zaal 36

De Pers
Muzikale performances met een handpers door kunstenaarscollectief de Spullenmannen

Curious Accident
Lay & Walk away - InstantArt; tragikomische guerrilla performances door Leander Haaitsma

Dj’s Hexaplex en Rubenski in de Espressobar