Vorige maandVolgende maandfebruari 2012
di wo do vr za zo ma
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29          

Boijmans in Staat van Verwarring

vanaf 18 februari 2012 t/m 10 maart 2012

Ronald Snijders en Pieter Jouke Opening 'Boijmans in Staat van Verwarring' Opening 'Boijmans in Staat van Verwarring' Opening 'Boijmans in Staat van Verwarring' Ronald Snijders en Pieter Jouke, Museum Boijmans Van Beuningen Opening 'Boijmans in Staat van Verwarring'

Absurdisten Ronald Snijders en Pieter Jouke brengen een maand lang het museumgebouw, het personeel en de bezoekers in staat van verwarring. In 'Boijmans in Staat van Verwarring' speelt het duo een spel met de zintuiglijke ervaring van het museumbezoek. Snijders & Jouke zijn bekend van het voormalige VPRO programma De Staat van Verwarring. 

In 'Boijmans in Staat van Verwarring' nemen de absurdisten Pieter Jouke en Ronald Snijders museumconventies onder de loep en gooien verwachtingspatronen overhoop door middel van ontregelende interventies. Een maand lang zullen Jouke en Snijders de dagelijkse gang van zaken in het museum ontregelen door middel van rare vitrines, verwarrende bordjes, dienstmededelingen, gefilmde items, performance art, eigen werken en commentaarkunst. Naast een expositie van eigen werk geven Snijders & Jouke iedere zondag om 14.00 uur op geheel eigen wijze absurde shows en rondleidingen. Tijdens de Rotterdamse Museumnacht op 10 maart komt de verwarring tot een hoogtepunt, met interactieve performance-art, 'gestoorde' showelementen en dadaïstische acts. 

Voor toegang tot het museum tijdens de Rotterdamse Museumnacht is een toegangsbewijs verplicht. Kijk hier voor meer informatie over de kaartverkoop op de website van de Rotterdamse Museumnacht. Iedereen die een passe-partout voor de Rotterdamse Museumnacht koopt, krijgt
€ 4,95 korting op de aanschaf van een Museumkaart . Deze korting is uitsluitend online te verkrijgen.

De Staat van Verwarring 

De Staat van Verwarring begon als televisieprogramma in 2006 op de VPRO. Ronald Snijders en Pieter Jouke testten hun eigen vertekende beeld van de werkelijkheid met studiogasten, voorbijgangers op straat en de kijkers thuis. Het was een televisieprogramma met andere woorden en andere filmpjes, eigen actualiteiten, prettige ontregeling en misverstand van verschillende zaken. Onder studenten, scholieren, kunstenaars, wetenschappers, muzikanten en mensen met slaapproblemen was de absurde anti-talkshow zeer populair. Hoogtepunten waren onder meer de geheel gefluisterde uitzending, een tv-show in het donker en de allereerste televisie-uitzending ooit. In totaal werden er honderd uitzendingen gemaakt. In 2009 keerde het programma terug als theatershow. En nu gaan de heren Jouke en Snijders ook het museum in. 

Bekijk alvast de rondleiding van 'Boijmans in Staat van Verwarring': deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4.

Programma 

Elke zondag zijn Pieter Jouke en Ronald Snijders in het museum te vinden voor verwarrende rondleidingen en gestoorde shows. Zij nodigen iedereen uit voor de opening van 'Boijmans in Staat van Verwarring' op zaterdag 18 februari en trappen die dag af met een Staat van Verwarring show. De grande finale is op zaterdag 10 maart tijdens de Rotterdamse Museumnacht. Jouke en Snijders nemen die nacht het hele museum over en zorgen voor een absurdistische totaalervaring.

Overzicht

- zaterdag 18 februari, 15:00 uur: opening
- zondag 19 februari 14:00 uur: Verkeerde Benen, 15:00 rondleiding
- zondag 26 februari 14:00 uur: Verkeerde Benen, 15:00 rondleiding
- zondag 4 maart 14:00 uur: Nou Wordt Die Mooi, 15:00 + 16:00 uur rondleiding
- zaterdag 10 maart, 20:00-02:00 uur: Rotterdamse Museumnacht

U kunt reserveren voor deze activiteiten, zie aan de rechterzijde van deze pagina.

Ronald Snijders

Absurdist Ronald Snijders (1975) schreef samen met Fedor van Eldijk Een Normaal Boek (2006), maakte het fictieve nieuwsprogramma Binnenland 1 (2008) voor Radio 1 en reist momenteel door Nederland met zijn absurdistische voorleesperformance Verkeerde Benen. Ook beheert hij de enige internetwebsite voor normale mensen: www.normalemensen.nl. In maart 2012 verschijnt Een Ander Boek bij Uitgeverij De Harmonie en op tv is hij te zien in Rambam (VARA) en de absurde sketchserie Wat Als? (RTL4).

Pieter Jouke

Tien jaar geleden hing Pieter Jouke zijn carrière als psycholoog aan de wilgen en stortte zich met al zijn energie op de wereld van de humor. Het werd een reis waarin hij zijn onuitputtelijke bron aan grappen gebruikte bij het schrijven voor Spijkers met Koppen, De Wereld Draait Door, Koefnoen, Koppensnellers, Klokhuis, Tussen de Oren en vele andere programma’s. Hij was te zien op televisie bij Koppensnellers, CQC, de Staat van Verwarring, Knevel en van den Brink, Comedy Central en RenkemaTV. Daarnaast trad hij op in theaters, clubs en comedycafés in o.a. Nederland, België, Edinburgh, Londen, Hongkong, Australië, Costa Rica en Nieuw Zeeland. In die tien jaar richtte hij met twee vrienden Burorenkema.nl op, schreef hij drie boeken en liep hij meer dan tien marathons.