Vorige maandVolgende maandjanuari 2012
di wo do vr za zo ma
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
kinderen en families

Familiedag - Nieuwe energie

Zondag 8 januari

11:00-17:00

5 Euro
Familierondleiding door de tentoonstelling. Foto: Rinie Bleker Samen kijken naar Nieuwe energie. Foto: Lotte van Stekelenburg Strandbeest, van Theo Jansen. Foto: Lotte Stekelenburg Het Strandbeest zelf bewegen, van Theo Jansen. Foto: Lotte Stekelenburg Op onderzoek in tentoonstelling Nieuwe energie. Foto: Lotte Stekelenburg

Op deze laatste dag van de kerstvakantie is er van alles te doen voor het hele gezin. Loop binnen bij een workshop of volg een rondleiding met proefjes en schaalmodellen door de tentoonstelling Nieuwe energie in design en kunst. Je kunt ook meedoen met de grote Nieuwe energie quiz en een miniatuur strandbeest winnen van kunstenaar Theo Jansen. Deze kunstenaar liet in het museum een gigantisch strandbeest achter, van wel 3 meter lang, wat je zelf kunt laten bewegen.

Al twintig jaar lang bouwt kunstenaar Theo Jansen beesten van pvc-buizen. Sommige van die beesten komen in beweging als de wind waait. Het beest dat nu in de Kunst Studio van het museum te zien is mag je aanraken. Je mag er zelfs tegen aan duwen. Zijn bijzonder in elkaar gezette poten komen dan in beweging en zetten mooie kleine stapjes zijwaarts. Heel bijzonder om te zien.
 
Programma:
 
11.00 – 15:00 uur
Inloopworkshop : een strandbeest maken
Nadat je de strandbeesten van kunstenaar Theo Jansen hebt bekeken en laten bewegen kun je in de Kunst Studio bouwen aan je eigen strandbeest. Hier liggen allerlei materialen klaar, bouw je eigen strandbeest, of bouw mee aan een groot gezamenlijk beest.
 
11.00 – 17:00 uur
Documentaire vertoning Theo Jansen
De strandbeesten van kunstenaar Theo Jansen horen eigenlijk thuis op het strand. Op groot scherm kun je deze documentaire bekijken, waarin je ziet hoe de kunstenaar zijn beesten op het strand loslaat. Waar neemt de wind ze mee naartoe?
 
11.00-17.00 uur
Strandbeest
Er is een gigantisch strandbeest van kunstenaar Theo Jansen, van 3 meter lang, wat je zelf kunt laten bewegen
 
12:00, 13:00 en 14:00 uur
Familierondleidingen Nieuwe Energie
Kunstenaars en ontwerpers voor de tentoonstelling Nieuwe energie creëerden allerlei bijzondere objecten en voorwerpen. Tijdens de rondleiding kun je zien hoe deze ontwerpen werken, aan de hand van proefjes en schaalmodellen. 
 
15:00 uur
Familierondleiding De Collectie Verrijkt
Samen met je vader en moeder, broers en zussen en opa en oma neemt onze museumdocent je mee langs schilderijen en objecten uit de collectie van het museum.. 
 
 
Mocht je nog meer willen doen, dan kun je bij de informatiebalie een Muzikale Multimediatour huren met liedjes over schilderijen en beelden speciaal voor kinderen. Of haal het Reisgidsje op, een speurtocht voor kinderen van 4 tot 12 jaar.
 
 
€ 5,- passé partout voor alle activiteiten, kinderen hebben gratis entree tot het museum. Reserveren is niet mogelijk, het aantal plaatsen per activiteit is beperkt.