Vorige maandVolgende maandjuli 2009
di wo do vr za zo ma
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Kunst4Kids 2009 - De verkooptentoonstelling alleen voor kinderen

vanaf 4 juli 2009 t/m 19 juli 2009

Foto Kees Spruijt Foto Kees Spruijt

Ben je tussen de 5 en 18 jaar oud? Dan kan je een zeefdruk van hele goede kunstenaars kopen bij Museum Boijmans Van Beuningen. Voor maar € 30. Het is een echt kunstwerk, in een beperkte oplage gemaakt en gesigneerd door de kunstenaar zelf. En je kan helemaal zelf kiezen, want het is strikt verboden voor je ouders: zij mogen niet mee de tentoonstelling in! Misschien is dit wel het begin van jouw kunstverzameling?

Tot en met 19 juli toont Museum Boijmans Van Beuningen voor de vijfde keer werken in een beperkte oplage van bekende kunstenaars. Je kan de tentoonstelling bezoeken en één of twee kunstwerken uitkiezen voor € 30 per stuk. Alle werken zijn genummerd en gesigneerd, maar in de tentoonstellingen zijn de namen niet te zien. Zo kies je wat jij mooi vind op basis van jouw eigen overwegingen en voorkeuren. De door jou gekozen zeefdruk, mag je na betaling gelijk mee naar huis nemen. Eerdere edities van verkooptentoonstellingen waren steeds een groot succes, waarbij vele honderden kinderen besloten tot de eerste kunstaankoop van hun leven.

Kunstenaars die meedoen
Karin Arink, Marjolein van den Assem, Carel Blotkamp, Robbie Cornelissen, Ronald Cornelissen, Karin van Dam, Paul van der Eerden, Peter Feiler, Helen Frik, Fons Haagmans, Rosemin Hendriks, Henri Jacobs, Erik van Lieshout, Joep van Lieshout, Paul Nassenstein, Paul Noble, Mai van Oers, Johan van Oord, Olphaert den Otter, Sef Peeters, Gerard Polhuis, Ewoud van Rijn, Marc Ruygrok, Roland Sips, Roland Sohier, Lily van der Stokker, Ronald Versloot, Luuk Wilmering, Hans de Wit, Sylvie Zijlmans.

En je ouders?
De tentoonstelling is alleen toegankelijk kinderen van vijf tot en met achttien jaar. Dus je ouders en/of grootouders kijken rond en wachten op jou in het museum.

Praktische info Kunst4Kids
Zaterdag 4 t/m 19 juli Verkooptentoonstelling (‘s maandag gesloten)
Leeftijd De tentoonstelling is voor kinderen van vijf tot en met achttien jaar.
Ouders en grootouders wachten in het museum.
Entreekosten Kunst4Kids is gratis toegankelijk voor kinderen t/m 18 jaar.
Begeleiders hebben gratis toegang tot de tentoonstellingen in de
Van der Vormgalerij, de Kunst Studio en het Prentenkabinet.

160 jaar verzamelen
Met de verkooptentoonstelling Kunst4Kids wil het museum kinderen kennis laten maken met kunst, een eigen smaak laten ontwikkelen en hen in de gelegenheid stellen zelf een verzameling aan te leggen. Museum Boijmans Van Beuningen heeft zijn bestaan te danken aan verzamelaars. Honderdzestig jaar geleden opende het museum zijn deuren en toonde voor het eerst de verzameling van de jurist F.J.O. Boijmans. Museum Boijmans Van Beuningen is voor kinderen tot en met 18 jaar altijd gratis toegankelijk.

Bekijk hier het filmpje over Kunst4Kids 2009!