Vorige maandVolgende maandoktober 2012
di wo do vr za zo ma
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

De weg naar Van Eyck in de media

De tentoonstelling De weg naar Van Eyck trok de aandacht van verschillende media. Er zijn mooie reportages gemaakt. Hieronder vindt u een overzicht .

Alexandra van Dongen, conservator kunstnijverheid en vormgeving, gaf in Koffietijd een uitleg over de gebruiksvoorwerpen uit de tijd van Jan van Eyck en hoe deze terug te zien zijn in de kunstwerken in de tentoonstelling. Bekijk hier haar interview vanaf minuut 30:36.

In het Avro programma Museumgasten gaan Jan Six (kunsthandelaar met specialisme ‘oude meesters’) en Jacobine Geel (tv-presentatrice, theologe en dominee) op bezoek bij de tentoonstelling. Bekijk hier de uitzending.

BBC radio programma 'The Strand' interviewde onze gastconservator Stephan Kemperdick omtrent de tentoonstelling. Beluister hier het interview (vanaf minuut 7:53).

NOS: "Unieke Van Eyck-expo in R'dam". NOS journaal heeft zowel op TV als op de NOS radio de tentoonstelling onder de loep genomen. Bekijk hier de video; Beluister hier het radio interview met Carel Blotkamp, kunstenaar en emeritus hoogleraar Moderne Kunst.

Onze conservator Friso Lammertse presenteerde de ontdekking van een onbekende tekening uit het atelier van Van Eyck. Klik hier voor de uitzending van 'De Wereld Draait Door' waarin hij deze onthulde.

Koffietijd besteedde tijdens de uitzending aandacht aan de tentoonstelling samen met onze directeur Sjarel Ex. Bekijk hier de uitzending (vanaf minuut 27:50).

Het Vlaamse VRT journaal heeft een mooie reportage gemaakt over de tentoonstelling. Klik hier om de reportage te bekijken.

Beluister hier het interview met conservator Friso Lammertse op VRT Radio 1.

Ook het VRT radio programma 'De zevende dag' heeft De weg naar Van Eyck uitvoerig besproken. Bekijk hier de reportage.

TROS nieuwsshow heeft een gesprek omtrent de tentoonstelling gehad met onze directeur Sjarel Ex. Beluister hier het interview.

Jan van Eyck in Rotterdam luidt de titel van de reportage door L1mburg live. Bekijk hier de video.

Beluister hier het radio-interview van het Belgische Radio programma KLARA met conservator Friso Lammertse omtrent de tentoonstelling (vanaf minuut 30:20).

Ook KRO Radio heeft samen met Friso Lammertse de tentoonstelling besproken. Beluister hier het item van Radio 1 (vanaf minuut 51:33) & De ochtend van 4 hier.

Tijdens de radio uitzending van EO Radio 5 op 2 oktober Was Friso Lammertse aan het woord over de ontdekking van de tekening uit het atelier van Van Eyck. Klik hier voor de uitzending (vanaf 15 min.)

"Meesterwerken Van Eyck in Boijmans" aldus Rijnmond TV.  Bekijk hier de video.

Beluister hier het radio-interview van RTV Rijnmond met Sjarel Ex over de doorgang van de tentoonstelling. Beluister hier het radio-interview met conservator Friso Lammertse omtrent de ontdekking van de tekening uit het atelier van Van Eyck. Ook maakte TV Rijnmond een item interview over de ontdekking. Bekijk hier de video.

Beluister hier verschilllende fragmenten uit het radioprogramma van RKK radio 5 omtrent De weg naar Van Eyck.