Vorige maandVolgende maandseptember 2014
zo ma di wo do vr za
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Art Rocks - kunst inspireert tot het maken van kunst

t/m 18 januari 2015

Art Rocks 2014. Akwasi, ambassadeur Art Rocks 2014. Foto: Jeroen Hofman. Eefje de Visser, ambassadeur Art Rocks 2014. Foto: Guy Kokken. Lucky Fonz III tijdens de kick off van Art Rocks 2012. Foto: Fred Ernst. Art Rocks 2012. Foto: Fred Ernst. Winnaar Try Acrobatics tijdens Art Rocks 2012. Foto: Fred Ernst. Art Rocks 2012. Foto: Fred Ernst. Eric Vloeimans tijdens de kick off van Art Rocks 2012. Foto: Fred Ernst. Art Rocks 2012. Foto: Fred Ernst. Paymason tijdens Art Rocks 2012. Foto: Fred Ernst.

Art Rocks is terug! Dit keer een landelijke editie. Museum Boijmans Van Beuningen, Groninger Museum en Centraal Museum Utrecht nodigen muzikanten uit om zich te laten inspireren door iconen uit hun museumcollecties. Doe mee aan de muziekcompetitie, haak aan bij de workshops of kom kijken en luisteren naar de vele events die worden georganiseerd. De nieuwe editie gaat in september van start. Houd de website van Art Rocks in de gaten. Daar vind je het allerlaatste nieuws over de events, masterclasses, deelnemers, selectierondes en meer.

Doe mee!

De inschrijving voor de muziekcompetitie is van start. Bekijk de dertig kunstwerken op de website van Art Rocks. Meer informatie over deze kunstwerken vind je ook hier. Daarnaast staat het museum dit najaar bol van de muzikale events voor iedereen. Ontmoet de Art Rocks ambassadeurs singer-songwriter Eefje de Visser en rapper Akwasi in de drie musea. In elk museum is een programma voor muziek- en kunstliefhebbers, van optredens bij kunstwerken tot muziekworkshops. Het programma is op ook op deze website te vinden. Het landelijke programma van events is op artrocks.nl te raadplegen.

Volg Art Rocks ook via Facebook en Twitter.

Museumronde

Ook u kunt uw stem uitbrengen voor uw favoriete deelnemer. Noteer alvast de Rotterdamse Museumronde in de agenda op zondag 30 november. Dan treden alle deelnemers op en kunt ook u bepalen wie er in de finale komt.

Kunstwerken

Van elk museum zijn een aantal kunstwerken uit de collectie geselecteerd voor Art Rocks. Voor Boijmans zijn dat onder meer 'Apollo' van Olaf Nicolai en 'Vrolijk gezelschap' van Willem Pietersz. Buytewech. Benieuwd naar de hele selectie? Kijk op www.artrocks.nl/kunstwerken.

Art Rocks

In 2012 presenteerde Museum Boijmans Van Beuningen voor het eerst deze muziekcompetitie, mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Een succesvolle eerste editie, met getalenteerde muzikanten en een enthousiast publiek. Jong en oud bezochten de muzikale events en inspirerende master classes van onder anderen Giovanca, Typhoon en Ming’s Pretty Heroes. De Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie telde bijna 200 inzendingen uit alle muziekgenres, waaruit de band Try Acrobatics als winnaar uit de bus kwam tijdens een spannende en drukbezochte finale. De resultaten van de eerste editie Art Rocks! zijn gebundeld in een webbased multimediatour. Hier kunnen bezoekers tracks en videoclips van de finalisten op hun smartphone bekijken en beluisteren.

Voor deze nieuwe editie heeft Museum Boijmans Van Beuningen het Groninger Museum en Centraal Museum Utrecht uitgenodigd om aan te sluiten. En net als in 2012 is De Grote Prijs van Nederland partner van dit project. Art Rocks is mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, de BankGiro Loterij en de Janivo Stichting.

Activiteiten