Vorige maandVolgende maandseptember 2014
di wo do vr za zo ma
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Art Rocks - kunst inspireert tot het maken van kunst

t/m 18 januari 2015

Art Rocks 2014. Akwasi, ambassadeur Art Rocks 2014. Foto: Jeroen Hofman. Eefje de Visser, ambassadeur Art Rocks 2014. Foto: Guy Kokken. Lucky Fonz III tijdens de kick off van Art Rocks 2012. Foto: Fred Ernst. Art Rocks 2012. Foto: Fred Ernst. Winnaar Try Acrobatics tijdens Art Rocks 2012. Foto: Fred Ernst. Art Rocks 2012. Foto: Fred Ernst. Eric Vloeimans tijdens de kick off van Art Rocks 2012. Foto: Fred Ernst. Art Rocks 2012. Foto: Fred Ernst. Paymason tijdens Art Rocks 2012. Foto: Fred Ernst.

Art Rocks is terug! Dit keer met een landelijke editie. Museum Boijmans Van Beuningen, Groninger Museum en Centraal Museum Utrecht nodigden muzikanten uit om zich te laten inspireren door iconen uit hun museumcollecties in de muziekcompetitie. Daarnaast zorgen workshops, masterclasses en diverse optredens voor een najaar vol bijzondere cross-overs tussen muziek en kunst. Op de website van Art Rocks vind je het allerlaatste nieuws.

Finale Art Rocks Muziekcompetitie

Muziek en kunst smelten samen op vrijdag 16 januari in het Groninger Museum tijdens de finale van Art Rocks. Op verschillende plekken in het museum strijden zeven muzikanten uit uiteenlopende muziekgenres om de hoofdprijs van deze landelijke muziekcompetitie. Ze spelen eigen composities, geïnspireerd op kunstwerken uit Museum Boijmans Van Beuningen, Centraal Museum Utrecht en het Groninger Museum. Luister daarnaast naar gastoptredens van Eefje de Visser en Akwasi en de winnaar van Art Rocks 2012, Try Acrobatics.

Lees hier meer over de finale.

Bekijk hieronder de aftermovie geschoten tijdens de Art Rocks finale in Museum Boijmans Van Beuningen van de vorige editie in 2012:  

Finale Muziekcompetitie

Maar liefst 165 artiesten en bands stuurden de afgelopen weken een zelfgeschreven nummer in voor Art Rocks. Juryleden Akwasi (Art Rocks-ambassadeur), Jasper van Vugt (muziekjournalist) en Catrien Schreuder (Hoofd Educatie Museum Boijmans Van Beuningen) kozen per museum de acht beste acts. Daarnaast bepaalden online publieksstemmen per museum twee extra halve finalisten. In drie museumrondes streden de muzikanten voor een plek in de grote finale in het Groninger Museum het tijdens muziekfestival Eurosonic Noorderslag.

Beluister de inzendingen van muziekcompetitie op de website van Art Rocks. Meer informatie over de kunstwerken waardoor de muzikanten zich lieten inspireren vind je  hier

Volg Art Rocks ook via Facebook en Twitter.

Beluister hieronder het nummer dat ambassadeur en Zwart Licht - frontman Akwasi schreef bij het kunstwerk Tank Man: 

Over Art Rocks

In 2012 presenteerde Museum Boijmans Van Beuningen voor het eerst deze muziekcompetitie, mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Een succesvolle eerste editie, met getalenteerde muzikanten en een enthousiast publiek. Jong en oud bezochten de muzikale events en inspirerende master classes van onder anderen Giovanca, Typhoon en Ming’s Pretty Heroes. De Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie telde bijna 200 inzendingen uit alle muziekgenres, waaruit de band Try Acrobatics als winnaar uit de bus kwam tijdens een spannende en drukbezochte finale. De resultaten van de eerste editie Art Rocks! zijn gebundeld in een webbased multimediatour. Hier kunnen bezoekers tracks en videoclips van de finalisten op hun smartphone bekijken en beluisteren.

Voor deze nieuwe editie heeft Museum Boijmans Van Beuningen het Groninger Museum en Centraal Museum Utrecht uitgenodigd om aan te sluiten. En net als in 2012 is De Grote Prijs van Nederland partner van dit project. Art Rocks is mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, de BankGiro Loterij, de Janivo Stichting en NORMA.