Vorige maandVolgende maandseptember 2014
zo ma di wo do vr za
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Art Rocks - kunst inspireert tot het maken van kunst

t/m 18 januari 2015

Art Rocks 2014. Akwasi, ambassadeur Art Rocks 2014. Foto: Jeroen Hofman. Eefje de Visser, ambassadeur Art Rocks 2014. Foto: Guy Kokken. Lucky Fonz III tijdens de kick off van Art Rocks 2012. Foto: Fred Ernst. Art Rocks 2012. Foto: Fred Ernst. Winnaar Try Acrobatics tijdens Art Rocks 2012. Foto: Fred Ernst. Art Rocks 2012. Foto: Fred Ernst. Eric Vloeimans tijdens de kick off van Art Rocks 2012. Foto: Fred Ernst. Art Rocks 2012. Foto: Fred Ernst. Paymason tijdens Art Rocks 2012. Foto: Fred Ernst.

Art Rocks is terug! Dit keer met een landelijke editie. Museum Boijmans Van Beuningen, Groninger Museum en Centraal Museum Utrecht nodigden muzikanten uit om zich te laten inspireren door iconen uit hun museumcollecties in de muziekcompetitie. Daarnaast zorgen workshops, masterclasses en diverse optredens voor een najaar vol bijzondere cross-overs tussen muziek en kunst. Op de website van Art Rocks vind je het allerlaatste nieuws.

Live muziek in het museum op zondag 30 november

Van singer-songwriters tot hiphoppers en van jazzmuzikanten tot poprockbands: de tien beste deelnemers van de Art Rocks muziekcompetitie treden op zondag 30 november op tussen de kunstwerken in Museum Boijmans Van Beuningen. In de intieme kabinetten van het museum brengen de muzikanten hun zelfgeschreven song ten gehore bij het kunstwerk dat hen inspireerde. Een unieke kruisbestuiving tussen muziek en kunst, met als special guest hiphopper en Art Rocks ambassadeur Akwasi die speciaal voor Art Rocks een track componeerde bij het kunstwerk Tank Man. Lees hier meer over dit event.

Bekijk hieronder de aftermovie geschoten tijdens de Art Rocks finale van de vorige editie in 2012:  

Muziekcompetie en grote finale tijdens Eurosonic Noorderslag

Maar liefst 165 artiesten en bands stuurden de afgelopen weken een zelfgeschreven nummer in voor Art Rocks. Juryleden Akwasi (Art Rocks-ambassadeur), Jasper van Vugt (muziekjournalist) en Catrien Schreuder (Hoofd Educatie Museum Boijmans Van Beuningen) kozen per museum de acht beste acts. Daarnaast bepaalden online publieksstemmen per museum twee extra halve finalisten. In drie museumrondes strijden de muzikanten voor een plek in de grote finale in het Groninger Museum het tijdens muziekfestival Eurosonic Noorderslag.

Beluister de inzendingen van muziekcompetitie op de website van Art Rocks. Meer informatie over de kunstwerken waardoor de muzikanten zich lieten inspireren vind je  hier

Volg Art Rocks ook via Facebook en Twitter.

Beluister hieronder het nummer dat ambassadeur en Zwart Licht - frontman Akwasi schreef bij het kunstwerk Tank Man: 


Events op de kalender

- zaterdag 29 november 2014, 13:00-16:00 uur - Museumronde Centraal Museum.
- zondag 30 november 2014, 13:00-16:00 uur - Museumronde Museum Boijmans Van Beuningen.
- zondag 7 december 2014, 13:00-16:00 uur - Museumronde Groninger Museum.
- vrijdag 16 januari 2015 - Finale Art Rocks in het Groninger Museum tijdens Eurosonic Noorderslag.

Over Art Rocks

In 2012 presenteerde Museum Boijmans Van Beuningen voor het eerst deze muziekcompetitie, mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Een succesvolle eerste editie, met getalenteerde muzikanten en een enthousiast publiek. Jong en oud bezochten de muzikale events en inspirerende master classes van onder anderen Giovanca, Typhoon en Ming’s Pretty Heroes. De Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie telde bijna 200 inzendingen uit alle muziekgenres, waaruit de band Try Acrobatics als winnaar uit de bus kwam tijdens een spannende en drukbezochte finale. De resultaten van de eerste editie Art Rocks! zijn gebundeld in een webbased multimediatour. Hier kunnen bezoekers tracks en videoclips van de finalisten op hun smartphone bekijken en beluisteren.

Voor deze nieuwe editie heeft Museum Boijmans Van Beuningen het Groninger Museum en Centraal Museum Utrecht uitgenodigd om aan te sluiten. En net als in 2012 is De Grote Prijs van Nederland partner van dit project. Art Rocks is mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, de BankGiro Loterij, de Janivo Stichting en NORMA.