Vorige maandVolgende maandjuni 2014
di wo do vr za zo ma
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
             

Sensory Spaces 4 - Liu Wei

vanaf 14 juni 2014 t/m 28 september 2014

Tentoonstellingsoverzicht Sensory Spaces 4 - Liu Wei. Courtesy Liu Wei Studio. Foto Hans Wilschut, Rotterdam. Tentoonstellingsoverzicht Sensory Spaces 4 - Liu Wei. Courtesy Liu Wei Studio. Foto Hans Wilschut, Rotterdam. Tentoonstellingsoverzicht Sensory Spaces 4 - Liu Wei. Courtesy Liu Wei Studio. Foto Hans Wilschut, Rotterdam. Tentoonstellingsoverzicht Sensory Spaces 4 - Liu Wei. Courtesy Liu Wei Studio. Foto Hans Wilschut, Rotterdam. Tentoonstellingsoverzicht Sensory Spaces 4 - Liu Wei. Courtesy Liu Wei Studio. Foto Hans Wilschut, Rotterdam. Tentoonstellingsoverzicht Sensory Spaces 4 - Liu Wei. Courtesy Liu Wei Studio. Foto Hans Wilschut, Rotterdam. Ontwerp door Thonik

Sensory Spaces is de titel van een reeks solotentoonstellingen in de Willem van der Vorm Galerij, de gratis toegankelijke tentoonstellingsruimte in het entreegebied van het museum. Voor iedere editie wordt één kunstenaar gevraagd om de eigenschappen van de ruimte op een verrassende manier naar zijn hand te zetten. Voor de vierde editie is Liu Wei (Beijing ,1972) uitgenodigd een installatie te maken.

Het Uitgangspunt Liu’s werk is het snel moderniserende, verstedelijkte China. Hij gebruikt niet alleen letterlijk de materialen waaruit een stad wordt opgebouwd, maar neemt ook de machtsstructuren en dynamiek van de stedelijke samenleving als onderwerp. Zijn twee- en driedimensionale werken bestaan hoofdzakelijk uit assemblages van materialen en voorwerpen uit de dagelijkse realiteit. Zo deconstrueert hij onze realiteit letterlijk en legt hij de onderliggende stedelijke dynamiek bloot.

Voor de installatie in Museum Boijmans Van Beuningen plaatst de kunstenaar (uitver)grote constructie-elementen in de tentoonstellingsruimte, die zowel bouwstenen als sculpturen zijn. Ze bestaan uit bouwmaterialen als glas, hout, schuimrubber, ijzer, multiplex en roestvrij staal. Hun eenvoudige vormen refereren aan de minimalistische sculpturen uit de jaren zestig en zeventig. Gezamenlijk vormen ze een uitvergroot bouwpakket waar je als bezoeker doorheen kunt lopen. Het is als ware het een stedelijk landschap. Tegelijkertijd gaan de elementen door hun grootte en materialiteit een relatie aan met Richard Serra's ‘Waxing Arcs’ in de begrenzende ruimte en de betonarchitectuur van het museum.

Klik hier voor het curatorial statement van Conservator Moderne & hedendaagse kunst en stadscollectie Noor Mertens.

Serie Sensory Spaces

Sensory Spaces 1 - Oscar Tuazon
Sensory Spaces 2 - Sabine Hornig
Sensory Spaces 3 - Elad Lassry
Sensory Spaces 4 - Liu Wei
Sensory Spaces 5 - Siobhán Hapaska
Sensory Spaces 6 - Sara VanDerBeek
Sensory Spaces 7 - Aleksandra Domanovic 
Sensory Spaces 8 - Mike Nelson
Sensory Spaces 9 - Beni Bischof
Sensory Spaces 10 - Olaf Nicolai

Met dank aan

Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Ammodo.