Vorige maandVolgende maandseptember 2013
di wo do vr za zo ma
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
             
rondleidingen

Rondleiding Oskar Kokoschka

vanaf 21 september 2013 t/m 19 januari 2014

op reservering

kosten: zie omschrijving


Reserveren
Foto: Fred Ernst

Volg een rondleiding door de tentoonstelling 'Oskar Kokoschka - Mensen en beesten'. Wat is het verhaal achter de onstuimige relatie van de schilder met Alma Mahler? En door wie liet Kokoschka zich inspireren?

U kunt zich met een groep aanmelden voor deze rondleiding.

 

Kokoschka schilderde zijn hele leven portretten van zowel mensen als dieren. De meeste van zijn portretten ontstonden in de jaren '10 en '20 van de vorige eeuw, toen hij in Wenen en Berlijn verbleef. Met zijn expressionistische werk laat hij zíjn visie op de wereld en de mensen om hem heen zien. Emotie en karakter van zijn modellen zijn gevangen in vervreemdende beelden, rare vormen en felle kleuren. In de eerste instantie kan niet iedereen zijn kunst waarderen.

Zijn kennismaking met Adolf Loos brengt hem in aanraking met de Weense culturele en intellectuele elite. Hij schildert van menig componist, kunstenaar en architect het portret. Maar ook Kokoschka's onstuimige relatie met Alma Mahler heeft grote invloed op zijn werk. De (dreiging van de) Tweede Wereldoorlog zorgt voor allegorische portretten, schilderijen met een boodschap.

De kunstenaar woont en werkt op diverse plekken in Europa. Zijn laatste zelfportret schildert Kokoschka in 1970, als hij 84 jaar oud is. Kokoscha is dan inmiddels een gewaardeerd en gevestigd kunstenaar.

Silent tour

Voor het eerst biedt het museum de mogelijkheid via een ‘Silent Tour’ de route te volgen. In groepsverband luistert u via een koptelefoon naar de rondleider. Deze tour voert u mee naar het Wenen van begin twintigste eeuw, zonder dat u last heeft van de ruis van de omgeving.

Praktische informatie

Duur rondleiding: 1 uur
Kosten rondleiding: €80 (per groep van max. 20 deelnemers, excl. entree).
Toeslag buitenlandse taal: € 15
Reserveren:  U kunt hier online reserveren.

U kunt zich met een groep aanmelden voor deze rondleiding.

Contact

Annuleren en doorgeven van een kleinere groepsgrootte waardoor er een rondleider of museumdocent minder nodig is, kan uitsluitend via email (educatie@boijmans.nl) en is kosteloos tot uiterlijk 5 werkdagen voor het museumbezoek.