Vorige maandVolgende maandapril 2013
di wo do vr za zo ma
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
demonstraties

Hand Made demonstraties - Borduurtechniek en Houtbewerking

23 t/m 28 april 2013

11:00-17:00 uur in Hand Made: lang leve het ambacht


Daan Brandenburg - Klompenmachine Sara Vrugt Daan Brandenburg

Tijdens de tentoonstelling Hand Made: lang leve het ambacht wordt vakmanschap op een voetstuk geplaatst. In de tentoonstelling zullen, naast kunstnijverheid- en designobjecten, diverse ontwerpers, kunstenaars en ambachtslieden aan het werk te zien zijn. In twee werkplaatsen demonstreren de vaklieden doorlopend complexe technieken en vaardigheden aan het publiek.

Sara Vrugt - Borduurtechnieken

Sara Vrugt werkt als autonoom mode- en textielvormgever aan collecties, textiele installaties en community art. Vrugt maakt haar werk met textiel en draad, humor en een sterk idealistische inslag. Haar interesse in omgangsvormen tussen mensen, resulteert in werk dat vaak naar maatschappelijke situaties verwijst. Met haar ontwerpen hoopt Vrugt bestaande vooroordelen, conventies en ideeën aan het wankelen te brengen.

Tijdens Hand Made: lang leve het ambacht laat Vrugt ons kennis maken met het ambacht van borduren en schetst zij een beeld van de hoeveelheid tijd en aandacht het vervaardigen van een mooi borduurwerk vergt. In de werkplaats schetst Sara een portret van een onbekende handwerkster.

www.vrugt.com

Daan Brandenburg en Frans van Kuijk - Klompenmachine

Het Brabantse Groene Woud, een bos vol populieren, was ooit de voedingsbodem voor een florerende klompenindustrie. Daan Brandenburg blaast een oud ambacht nieuw leven in met een zelf ontworpen mobiele houtbewerkingsmachine. Hij gebruikte de traditionele techniek van het klompen maken – frezen en uitboren – voor het creëren van nieuwe producten van populierenhout. In samenwerking met de traditionele handmatige klompenmaker Frans van Kuijk demonstreert Daan Brandenburg tijdens Hand Made hoe traditionele technieken toegepast kunnen worden en als inspiratiebron gebruikt worden voor nieuwe toepassingen.

Meester klompenmaker Frans van Kuijk demonstreert op zaterdag 27 en zondag 28 april het ambachtelijke handmatig klompenmaken.

www.klompenmakerijvankuijk.nl/

 www.daanbrandenburg.com/