Vorige maandVolgende maandapril 2013
di wo do vr za zo ma
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
demonstraties

Hand Made demonstraties - Hoedenmaken en Keramiek

16 t/m 21 april 2013

11:00-17:00 uur in Hand Made: lang leve het ambacht


Silver Origami 1 door Dirk-Jan Kortschot Red Koi Carp van Dirk-Jan Kortschot Creatief Vakman - leer SBB Gouda - Judith Bloedjes

Tijdens de tentoonstelling Hand Made: lang leve het ambacht wordt vakmanschap op een voetstuk geplaatst. In de tentoonstelling zullen, naast kunstnijverheid- en designobjecten, diverse ontwerpers, kunstenaars en ambachtslieden aan het werk te zien zijn. In twee werkplaatsen demonstreren de vaklieden doorlopend complexe technieken en vaardigheden aan het publiek.

Creatief Vakman - Hoedenmaken

In de opleiding Vormgeven & Ambacht aan het SintLucas in Boxtel worden studenten opgeleid tot creatief vakman. Bij Creatief Vakman ligt het accent op het vervaardigen van exclusieve en unieke producten en accessoires van de materialen leer, textiel, keramiek of glas.

Gastdocent Dirk-Jan Kortschot is hoedenmaker en haalt zijn inspiratie uit de natuur, wiskunde en sport. Momenteel maakt hij hoeden gebaseerd op de origami-techniek. Gastdocente Joaney Korevaar is ontwerpster van schoenen en tassen. Karakteristiek voor haar werk zijn eenvoud, kleurgebruik en grootste vormen. In de demonstratie laten beiden hun vakmanschap zien.

www.sintlucas.nl

SBB Gouda - keramiekopleidingen

SBB Gouda is hét adres in Nederland voor hoogwaardige ambachtelijke keramiekopleidingen. SBB Gouda heeft een breed aanbod van korte keramiekcursussen, rond speciale onderwerpen en thema’s. Onder leiding van docente Judith Bloedjes (judithbloedjes.nl) demonstreert SBB Gouda haar technieken en materialenkennis in de tentoonstelling. Judith Bloedjes kreeg les van meesterdraaier H. Breuker en volgde de opleiding tot goud- en zilversmid. Naast haar sieraden van porselein en zilver werkt Judith Bloedjes aan installaties, bloemsierkunst (vaasobjecten) en verzorgd ze demonstraties van nat porselein op modellen.
Tijdens Hand Made laat SBB Gouda diverse keramiektechnieken zien, zoals het bewerken van klei, reliëf aanbrengen met stempels en schilderen en stempelen met een kleipap, ook wel engobes genoemd.

www.sbbgouda.nl