Vorige maandVolgende maandmaart 2013
di wo do vr za zo ma
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
demonstraties

Hand Made demonstraties - Handwerk en Mozaïek

12 t/m 17 maart 2013

11:00-17:00 uur in Hand Made: lang leve het ambacht


JONGHLABEL jongh geleerd oud gedaan JONGHLABEL jongh geleerd oud gedaan JONGHLABEL jongh geleerd oud gedaan JONGHLABEL jongh geleerd oud gedaan Pro Mosaic International Pro Mosaic International

Tijdens de tentoonstelling Hand Made: lang leve het ambacht wordt vakmanschap op een voetstuk geplaatst. In de tentoonstelling zullen, naast kunstnijverheid- en designobjecten, diverse ontwerpers, kunstenaars en ambachtslieden aan het werk te zien zijn. In twee werkplaatsen demonstreren de vaklieden doorlopend complexe technieken en vaardigheden aan het publiek.

JONGHLABEL - Handwerktechnieken

Ontwerpduo JONGHLABEL is opgericht door de zussen Anne en Meis de Jongh.
Met de sieradenlijn ‘Jongh geleerd oud gedaan’ neemt het duo het handwerk van vroeger als uitgangspunt voor een serie eigentijdse sieraden. De kennis en kunde hiervoor vonden ze bij vrouwen in verschillende Amsterdamse stadsdelen, die de oude technieken van frivolité, kantklossen en het Turkse dantel nog perfect beheersen. Het handwerk dat zij produceren wordt met zilverblad en neonverf bewerkt tot een serie unieke, kleurrijke sieraden.

Tijdens Hand Made: lang leve het ambacht zal JONGHLABEL aan de hand van oude technieken fijne sieraden maken.

www.jonghlabel.nl
 

 Pro Mosaico International - Mozaïek

Gino Tondat en Ronald van der Waag presenteren tijdens Hand Made: Pro Mosaico International. Met Pro Mosaico International willen de twee mozaïekkunstenaars de traditionele mozaïektraditie bekend(er) maken in de Benelux. De geschiedenis en de mogelijkheden van het mozaïeken worden onder de aandacht gebracht door middel van verschillende (educatieve) activiteiten en de begeleiding van zowel amateurs als professionals. Het traditionele mozaïekambacht met hamer en aambeeld werd halverwege de 19de eeuw in Italië in ere hersteld. Voor mozaïekmakers is hun vak hun passie en een manier van leven.

Tijdens Hand Made: lang leve het ambacht demonstreren de leden van Pro Mosaico International het ambachtelijke en historische ambacht mozaïek.