Vorige maandVolgende maandjuni 2013
di wo do vr za zo ma
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Boijmans tipt

Hedendaagse kunst op steenworp afstand

Tegelijkertijd met de tentoonstelling in de Onderzeebootloods worden in Museum Boijmans twee tentoonstellingen georganiseerd op het gebied van hedendaagse kunst met onder andere een installatie van Oscar Tuazon. Ook in het Gemeente Museum Den Haag is een tentoonstelling te zien met stukken van hedendaagse meesters waaronder Tuazon en andere topstukken uit de collectie van verzamelaar Bert Kreuk. Zijn tentoonstelling heet 'Grensverleggend' en gaat over de American Dream. Kreuk, de verzamelaar die aan Boijmans verschillende stukken heeft uitgeleend waaronder het Ei van Jeff Koons, kijkt samen met Boijmans en het Gemeentemuseum uit naar een zomer met vier prachtige hedendaagse kunsttentoonstellingen op steenworp afstand van elkaar.

AVL-Mundo

Ook aan de noordzijde van de Maas is kunst te zien. Parallel met de tentoonstelling van Museum Boijmans Van Beuningen in de Onderzeebootloods organiseert Stichting AVL-Mundo (opgericht door kunstenaar Joep van Lieshout) op zijn buitenterrein en in de naastgelegen monumentale silo de tentoonstelling 'Territory', met werk van internationaal gerenommeerde kunstenaars als Kevin van Braak, Erik van Lieshout, Philippe Meste (FR) en Itziar Okariz (SP). Tegelijkertijd is er work-in progress van Atelier Van Lieshout, waaronder een hoogoven en werkende metaalgieterijen.

Pleinbioscoop Rotterdam

De Pleinbioscoop Rotterdam is Europa's grootste openlucht bioscoop en vindt plaats van 14 augustus tot 1 september 2013. Sinds 2012 organiseert de Pleinbioscoop het Stoeltjescollectief, waarmee bezoekers bij Rotterdamse ondernemers alvast gratis hun stoeltje kunnen scoren. Ook de Onderzeebootloods doet hier aan mee. Voor meer informatie klik hier.