Vorige maandVolgende maandseptember 2012
di wo do vr za zo ma
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Han Nefkens Fashion Award 2012 - Rejina Pyo

vanaf 29 september 2012 verlengd t/m 17 februari 2013

Rejina Pyo, Structural Mode, foto: Lotte Stekelenburg Rejina Pyo, Structural Mode, foto: Lotte Stekelenburg Rejina Pyo, Structural Mode, foto: Lotte Stekelenburg Rejina Pyo, Structural Mode, foto: Lotte Stekelenburg Rejina Pyo, London Fashion Week Rejina Pyo, London Fashion Week Rejina Pyo, Structural Mode, foto: Lotte Stekelenburg Rejina Pyo, London Fashion Week Rejina Pyo, London Fashion Week Rejina Pyo, Structural Mode, foto: Lotte Stekelenburg Rejina Pyo, London Fashion Week Rejina Pyo, Structural Mode, foto: Lotte Stekelenburg Rejina Pyo, Structural Mode, foto: Lotte Stekelenburg

Dit najaar zal Rejina Pyo, winnaar van de Han Nefkens Fashion Award 2012, haar werk presenteren in Museum Boijmans Van Beuningen. Vanaf 29 september zal de collectie ‘Structural Mode’ van Pyo te zien zijn in de Willem van der Vorm galerij en de Serrazaal.

Op 24 november maakte een speciale jury met daarin Viktor & Rolf, Penny Martin, mecenas Han Nefkens en modelector José Teunissen de keuze voor Pyo bekend. De prijs bestaat uit een najaarspresentatie in Museum Boijmans Van Beuningen in 2012 en een geldbedrag van 25.000 euro waarvan 15.000 euro bestemd is voor de tentoonstelling. De prijs wordt elke twee jaar toegekend en was deze maal gericht op modeontwerpers uit niet-westerse en perifere Europese landen.

Rejina Pyo

Rejina Pyo (1983) is geboren in Korea en woont en werkt op dit moment in Londen. Onmiddellijk na haar afstuderen van haar Master Fashion aan de Central Saint Martins werd ze aangenomen door Roksanda Ilincic om te werken als eerste assistent-ontwerper bij het gelijknamige label. Pyo werkte ook samen met het bij H&M behorende merk ‘Weekday’. Hier ontwierp ze een scala van modellen gebaseerd op haar afstudeercollectie die in winkels door heel Europa werden verkocht.

London Fashion Week

Geïnspireerd door moderne kunst en architectuur, ontwierp Rejina Pyo een opvallende collectie voor haar Central Saint Martins MA show tijdens de London Fashion Week. Ze gebruikte houten sculpturen in combinatie met ‘vloeibare’ jurken en creëerde hiermee een prachtige en eigenzinnige sfeer. Ze ving zowel de aandacht van de modepers als die van de conservator Vassilis Zidianakis van ATOPOS CVC die haar collectie onderdeel maakte van de tentoonstelling  'ARRRGH! Monsters in Fashion' in het Benaki Museum in Athene.

Structural Mode

Het nieuwe werk van Rejina Pyo, in opdracht van Museum Boijmans Van Beuningen, richt zich op haar langdurige onderzoek naar mode en kunst en heeft de titel ‘Structural Mode’. Het is opnieuw een collectie die een statement vormt op de grens van draagbare kleding en kunstwerken en laat elementen van de mode en de beeldhouwkunst samensmelten.

De tentoonstelling wordt samengesteld door José Teunissen. Volg de laatste ontwikkelingen via de website en Facebook van H+F Collectie.

Design in Boijmans

Deze tentoonstelling maakt onderdeel uit van het programma ‘Design in Boijmans’. Vormgeving staat deze zomer centraal in Museum Boijmans Van Beuningen. Met een vernieuwde opstelling van de museumcollectie en diverse designtentoonstellingen is er ook in 2012 veel aandacht voor design en vormgeving in het museum.