woensdag 15 februari 2017

René Magritte, La reproduction interdite/Verboden af te beelden, 1937, Collectie: Museum Boijmans Van Beuningen

Op woensdagmiddag 15 februari organiseert het museum een docentenmiddag rondom de tentoonstelling Gek van surrealisme. Deelname is kosteloos, aanmelden noodzakelijk.

Programma
Tijdens de docentenmiddag zal jeugdboekenschrijfster Manon Berns vertellen over het boek ‘de verborgen dromen van Dalí’ (10+) dat geïnspireerd op de tentoonstelling ‘Gek van surrealisme’ is geschreven. In dit boek is niets wat het lijkt. Manon Berns (1969) weet als geen ander kunstonderwerpen op een spannende manier uit te werken tot een goed jeugdboek. Er is altijd een link naar de moderne maatschappij. Door recensenten is ze al de ‘Dan Brown voor de jeugd’ genoemd. Daarnaast krijgt u een interactieve rondleiding over de tentoonstelling ‘Gek van surrealisme’ en vertellen we meer over het voorbereidend materiaal dat u in de klas kunt gebruiken, waaronder een game en een video voor in de klas. Tijdens de middag is gelegenheid tot uitwisselingen van ervaringen.
Inloop vanaf 13:30 uur.
Programma van 14:00 tot circa 16:15/16:30 uur.
aansluitend borrel tot 17:00 uur.

Aanmelden kan door een e-mail o.v.v. docentendag 15 febuari te sturen naar educatie@boijmans.nl. Vergeet niet uw naam, de naam van uw school, aan welke groep u les geeft en het aantal personen te vermelden.