Kinderbestuur

Groepsfoto van het nieuwe Kinderbestuur. Ik ben Ana en ik ben 11 jaar. Ik ben erg nieuwsgierig naar kunst en ik heb vaak goede ideeŽn. Door mijn ideeŽn wordt het  museum nog leuker voor kinderen. Ik ben Fabian, ik ben 9 jaar. Ik vind het best spannend om in het Kinderbestuur te zitten. Ik hoop dat ik veel nieuwe dingen ontdek. Ik ben Helena en ik ben 8 jaar. En ik zit in het Kinderbestuur!!! Daar ben ik heel erg blij om!  Ik vind dat het Museum Boijmans Van Beuningen hele coole kunst tentoonstelt, zoals Notion Motion. Hallo, ik ben Cesar, ik ben 11 jaar. Ik vind het heel erg leuk dat ik ben uitgekozen voor het Kinderbestuur. De tentoonstellingen in het museum Boijmans Van Beuningen zijn supercool. Ik ben Mirthe en ik ben 8 jaar. Ik ben gekozen als kinderbestuurslid en dat vind ik heel erg leuk en cool. Want nu kunnen wij het museum leuker maken voor kinderen. Mijn naam is Wendel, ik ben 12 jaar oud. Ik ben heel erg blij dat ik in het Kinderbestuur zit, want ik vind het erg leuk om mee te beslissen in de keuzeís van het museum. Hallo! Ik ben Sergen en ik ben 11 jaar. Ik vind het erg leuk om te helpen in het Kinderbestuur. Ik heb al meegeholpen met de tentoonstelling Alles Kids en dat vond ik erg cool. Hallo ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar. Ik vind dat het Museum Boijmans Van Beuningen mooie schilderijen heeft waar een mooi verhaal achter zit.

Het Boijmans Kinderbestuur is gekozen!

De leden van het nieuwe Boijmans Kinderbestuur zijn er klaar voor. Dit zijn ze dan: Ana (11 jaar), Wendel (12 jaar), Mirthe (8 jaar), Helena (8 jaar), Sergen (11 jaar), Cesar (11 jaar), Rosalie (10 jaar) en Fabian (9 jaar). Zij zullen Museum Boijmans Van Beuningen een schooljaar lang advies geven over hoe tentoonstellingen nog interessanter en leuker kunnen.

Het Boijmans Kinderbestuur
Het bestuur komt ten minste eens per maand bijeen voor een ‘kinderbestuursvergadering’. Op de agenda staan onder meer de activiteiten van de Boijmans club, waarvan ongeveer 2.500 kinderen lid zijn. Op verschillende momenten heeft het kinderbestuur zelf een rol in het activiteitenprogramma; ze verrichten een opening, geven een rondleiding of verzinnen een speciale workshop. Kinderen weten namelijk zelf heel goed wat ze leuk vinden. De kinderbestuursleden gaan ook meedenken over het algemene beleid van het museum. Zij gaan in gesprek met de directie, conservatoren en andere beleidsmakers. Workshops en speciale trainingen helpen ze om uiting te geven aan hun visie. In het bestuursjaar zal een bestuurslid Museum Boijmans Van Beuningen in al haar aspecten ervaren en van binnenuit kennismaken met de wereld van kunst en cultuur.

Het Boijmans kinderbestuur wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Ars Donandi, vanuit het W.J.O. de Vries fonds, Stichting Schouwenburgh, Tomenco, Stichting Dorodarte en enkele particuliere schenkers.