Kinderbestuur

Groepsfoto van het Kinderbestuur 2016 Ik ben Ana en ik ben 11 jaar. Ik ben erg nieuwsgierig naar kunst en ik heb vaak goede ideeŽn. Door mijn ideeŽn wordt het  museum nog leuker voor kinderen. Ik ben Fabian, ik ben 9 jaar. Ik vind het best spannend om in het Kinderbestuur te zitten. Ik hoop dat ik veel nieuwe dingen ontdek. Ik ben Helena en ik ben 8 jaar. En ik zit in het Kinderbestuur!!! Daar ben ik heel erg blij om!  Ik vind dat het Museum Boijmans Van Beuningen hele coole kunst tentoonstelt, zoals Notion Motion. Hallo, ik ben Cesar, ik ben 11 jaar. Ik vind het heel erg leuk dat ik ben uitgekozen voor het Kinderbestuur. De tentoonstellingen in het museum Boijmans Van Beuningen zijn supercool. Ik ben Mirthe en ik ben 8 jaar. Ik ben gekozen als kinderbestuurslid en dat vind ik heel erg leuk en cool. Want nu kunnen wij het museum leuker maken voor kinderen. Mijn naam is Wendel, ik ben 12 jaar oud. Ik ben heel erg blij dat ik in het Kinderbestuur zit, want ik vind het erg leuk om mee te beslissen in de keuzeís van het museum. Hallo! Ik ben Sergen en ik ben 11 jaar. Ik vind het erg leuk om te helpen in het Kinderbestuur. Ik heb al meegeholpen met de tentoonstelling Alles Kids en dat vond ik erg cool. Hallo ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar. Ik vind dat het Museum Boijmans Van Beuningen mooie schilderijen heeft waar een mooi verhaal achter zit.

Boijmans zoekt kinderbestuursleden - Solliciteer nu! In september 2016 is het eerste Kinderbestuur van start gegaan. Het Boijmans Kinderbestuur gaat door en we zijn weer op zoek naar nieuwe bestuursleden.  

Ben jij tussen de 8 en 12 jaar? Hou je van kunst? Durf je te vertellen wat je vindt? En heb je vaak goede ideeën? Dan zijn wij op zoek naar jou! Boijmans zoekt kinderbestuursleden uit Rotterdam die willen meedenken over alles wat het museum doet: tentoonstellingen, de communicatie en het algemeen beleid. In een jaar leer je alle kanten van het museum kennen, ontmoet je veel mensen en word je een belangrijke ambassadeur voor het museum. In dit filmpje vertelt het eerste Kinderbestuur van Boijmans wat zij het allerleukste vonden! 

Wat is het Boijmans Kinderbestuur

Het bestuur komt ten minste eens per maand bijeen voor een ‘kinderbestuursvergadering’. Op de agenda staan onder meer de activiteiten van de Boijmans club, waarvan ongeveer 2.500 kinderen lid zijn. Op verschillende momenten heeft het kinderbestuur zelf een rol in het activiteitenprogramma; ze verrichten een opening, geven een rondleiding of verzinnen een speciale workshop. Kinderen weten namelijk zelf heel goed wat ze leuk vinden. De kinderbestuursleden gaan ook meedenken over het algemene beleid van het museum. Zij gaan in gesprek met de directie, conservatoren en andere beleidsmakers. Workshops en speciale trainingen helpen ze om uiting te geven aan hun visie. In het bestuursjaar zal een bestuurslid Museum Boijmans Van Beuningen in al haar aspecten ervaren en van binnenuit kennismaken met de wereld van kunst en cultuur.

Interesse?

Je kunt nog tot en met 10 septemvber 2017 solliciteren naar een plekje. Stuur een brief met een foto naar kinderbestuur@boijmans.nl

Het eerste Boijmans Kinderbestuur 2016

De leden van eerste Boijmans Kinderbestuur zijn: Ana (11 jaar), Wendel (12 jaar), Mirthe (8 jaar), Helena (8 jaar), Sergen (11 jaar), Cesar (11 jaar), Rosalie (10 jaar) en Fabian (9 jaar). Zij hebben Museum Boijmans Van Beuningen een schooljaar lang advies gegeven over hoe tentoonstellingen nog interessanter en leuker kunnen.

Het Kinderbestuur 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Ars Donandi, vanuit het W.J.O. de Vries fonds, Stichting Schouwenburgh, Tomenco Management & Consultancy, Stichting Dorodarte en enkele particuliere schenkers.

Het Kinderbestuur 2017 wordt mogelijk gemaakt door PwC.