Boijmans in de klas

Leerlingen van OBS De Taaltuin in Schiedam tijdens een Boijmans les in de klas

Boijmans taal- en rekenlessen bij u in de klas

Vanaf dit schooljaar is het mogelijk voor scholen in (regio) Rotterdam om een lessenpakket voor groep 5-6 van ons af te nemen. De lessenserie bestaat uit twee museumbezoeken (inclusief busvervoer) en vijf lessen in de klas waarin op vanzelfsprekende wijze een verbinding wordt gelegd tussen kunst en reken-en taalvaardigheden. Alle lessen worden verzorgd door een museumdocent. In iedere les vormen kunstwerken het uitgangspunt voor een actieve opdracht waarin kinderen al creërend verschillende begrippen en onderwerpen onderzoeken, zoals patronen, tijd en symmetrie. Het materiaal sluit aan bij de leergebieden Kunstzinnige Oriëntatie, Rekenen/ wiskunde, Oriëntatie op jezelf en de wereld en Taal.
Heeft u interesse of wil u meer informatie, neem dan contact op met afdeling educatie: educatie@boijmans.nl

Het Boijmans Taal- en rekenprogramma
De Boijmans taal- en rekenlessen in de klas zijn ontwikkeld in het kader van het Boijmans Taal- en rekenprogramma. Dit programma is een meerjarige samenwerking tussen Museum Boijmans Van Beuningen, de kunstenaar Wolf Brinkman, De Fridtjof Nansenschool in Ommoord en OBS De Taaltuin in Schiedam. In een intensieve samenwerking onderzoeken wij hoe kunstlessen op school en in het museum kunnen bijdragen aan taal- en rekenvaardigheden van kinderen. Het Boijmans taal- en rekenprogramma is een project dat uitgaat van de kracht van cultuuronderwijs. Wilt u meer weten over het Boijmans Taal- en rekenprogramma klik dan hier.

Zelf aan de slag
Geeft u les aan de onderbouw en/of geeft u liever zelf kunst taal- en rekenlessen aan de leerlingen in de klas? Op onderwijs.boijmans.nl vindt u lesideeen, beeldmateriaal en video's.

* indien vanaf museum binnen 30 minuten bereikbaar met openbaar vervoer. Minimale deelname twee klassen na elkaar op dezelfde dag gepland. We verwachten tijdens de lessen aanwezigheid van een actief betrokken groepsleerkracht.