Persaccreditatie

Journalisten van de schrijvende pers, radio, televisie en (pers-) fotografen zijn welkom in Museum Boijmans Van Beuningen. Verzoeken tot een persbezoek dienen op voorhand aangekondigd te worden bij de afdeling Marketing en communicatie. Aan het bezoeken van het museum en aan het gebruik van beeldmateriaal zijn enkele voorwaarden verbonden.

Voorwaarden persbezoeken

  • Pers is welkom tijdens openingstijden. Fotograferen zonder flits en zonder statief is over het algemeen toegestaan, bij bepaalde tentoonstellingen kan hiervan worden afgeweken.
  • Graag vooraf uw persbezoek aanmelden bij de afdeling Marketing en communicatie, deze zorgt dat up-to-date persmateriaal voor u klaarligt.
  • Film- en fotoshoots zijn alleen op aanvraag mogelijk, zie ook verder op deze webpagina.
  • Alle journalisten dienen een geldige legitimatie te kunnen overleggen bij hun persbezoek evenals een actuele perskaart.
  • De algemene bezoekersvoorwaarden zijn van toepassing.
  • De afdeling Marketing en communicatie behoudt zich het recht voor verzoeken tot persbezoek niet te honoreren.

Foto- en filmaanvraag

Voor fotograferen mét flits of statief en voor filmen in het museum: neem contact op met de afdeling Marketing en communicatie.

Filmen is alleen mogelijk op werkdagen. In verband met de kwetsbaarheid van de kunstwerken en de privacy van de bezoekers is een filmprotocol opgesteld waarin de voorwaarden voor het maken van film- en/ of geluidopnamen in het museum zijn geformuleerd. Wij sturen u het protocol vooraf toe en verzoeken u dit document van te voren goed te lezen en deze voor aanvang van uw bezoek getekend te doen terugkomen. Daarnaast dient u tijdens uw bezoek de voorwaarden genoemd in dit protocol in acht te nemen.

Graag uw volledige contactinformatie, datum van bezoek, het doel en de aard van de opnames en toelichting over het mee te brengen foto- of filmmateriaal toelichten in een e-mail aan de afdeling Marketing en communicatie. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie.

Beeldmateriaal

Voor afbeeldingen voor persdoeleinden kunt u zich wenden tot de afdeling Marketing en communicatie. Voor commercieel gebruik van de afbeeldingen kunt u contact opnemen met de afdeling Documentatiecentrum.

Praktische informatie over het museum, de collectie en de geschiedenis van het museum voor journalisten. Als ook een uitgebreide selectie van high res beelden van de collectie en museumzalen vindt u hier.

Perspreviews

Voor meer informatie over speciale perspreviews voorafgaand aan de opening van de tentoonstellingen, kijk hier.

Contact

Voor meer informatie:

Museum Boijmans Van Beuningen
Afdeling Marketing en communicatie
pressoffice@boijmans.nl
+31 (0)10-44.19.400