Boijmans in de klas

Website met lessuggesties aan de hand van collectie van het museum.

U kunt ons ook online bezoeken. Zo vindt u op collectie.boijmans.nl achtergrondinformatie over meer dan 9000 collectiestukken. Op onderwijs.boijmans.nl vindt u lessuggesties met afbeeldingen van kunstwerken en filmpjes voor in de klas.
En op het online videokanaal ARTtube.nl staan tal van video’s over kunst en vormgeving. Voor primair onderwijs bijvoorbeeld een video over de toren van Babel of een videoclip over Erasmus. En voor voortgezet onderwijs bijvoorbeeld de CKV serie waarin veelgebruikte kunstbegrippen worden uitgelegd of de serie ARTclips waarin presentator Maurice Lede aan de hand van vragen van jongeren op onderzoek uitgaat.
Regelmatig worden deze websites aangevuld met nieuw materiaal, vergeet dus niet ons ook af en toe online te bezoeken.

Museumdocent in de klas
Voor primair onderwijsscholen is het ook mogelijk om een lessenpakket van 8 lessen voor groep 5-6 van ons af te nemen. Alle lessen worden verzorgd door een museumdocent. In iedere les vormen kunstwerken uit onze collectie het uitgangspunt voor een actieve opdracht waarin kinderen al creërend verschillende begrippen en onderwerpen onderzoeken. Het lessenpakket is ontwikkeld in het kader van het Boijmans Taal- en rekenprogramma. Meer informatie over de lessenserie voor groep 5-6 en de kosten vindt u hier.
Meer informatie over het Boijmans Taal- en rekenprogramma vindt u hier.

online video's en lesmateriaal

Op onderwijs.boijmans.nl vindt u naast kunstwerken en informatie ook video's, vragen, opdrachten en lessuggesties voor in de klas.