Docentenmiddag: Future of Fashion is Now & Boijmans digitaal

Concept/Art Direction: Glamcult Studio, Fotografie: Jouke Bos, c Witman Kleipool, Styling: Maaike Staal, Haar/Make-up: Liselotte van Saarloos c Eric Elenbaas Agency, Model: Sophie Vlaming c WW MM

Op woensdagmiddag 15 oktober 2014 organiseert het museum een docentenmiddag voor leerkrachten voortgezet onderwijs over de tentoonstelling 'The Future of Fashion is Now' en het nieuwe digitale materiaal dat het museum en ARTtube het afgelopen jaar heeft ontwikkeld. Deelname is kosteloos, aanmelden noodzakelijk.
Inloop vanaf 13:00 uur, aanvang programma om 14:00 uur.

Programma
13:00 uur:
inloop en gelegenheid om zelfstandig de tentoonstelling 'The Future of Fashion is Now' voor te bezoeken of de 'Echt / Onzin route' te lopen.

14:00 uur:
Welkom en toelichting onderwijsprogramma bij 'The Future of Fashion is Now'

14:30 uur:
groep A: rondleiding over de tentoonstelling door gast conservator José teunissen
groep B: ARTtube en Boijmans online: wat bieden zij het onderwijs?

15:30 uur:
groep A: ARTtube en Boijmans online: wat bieden zij het onderwijs?
groep B: rondleiding over de tentoonstelling door gast conservator José teunissen

16:30 uur: Afsluiting en gelegenheid voor het delen van bevindingen en stellen van vragen.
17:00 uur einde

The Future of Fashion is Now
The Future of Fashion is Now neemt ons mee op een verfrissende modewereldreis langs de vier thema's: innovaties in materialiteit, (lichaams)vorm en identiteit, onthaasting en mode in de maatschappij. Naast ontwerpen van grote namen als Viktor&Rolf en Hussein Chalayan zal ook werk te zien zijn van aanstormend talent. Juist deze nieuwe generatie ontwerpers kijkt met een kritische blik naar het huidige modesysteem en is op zoek naar vernieuwing. Voor meer informatie over de tentoonstelling klik hier. Tijdens de docentendag krijgt u een rondleiding over de tentoonsteling.
Bij deze tentoonstelling bieden we het voortgezet onderwijs prikkelende programma's. Zo is er een rondleiding met een optionele aansluitende workshop voor alle niveaus. Daarnaast hebben we een peer-to-peer programma: een programma waarbij MBO mode-vakstudenten workshops geven aan VMBO leerlingen. Tijdens de docentenmiddag vertellen we er meer over.

Boijmans digitaal
Wat voor digitale middelen biedt Boijmans het onderwijs? Naast onze reguliere multimediatour bieden we vanaf schooljaar 2014-2015 ook een multimediaroute speciaal voor voortgezet onderwijsleerlingen, namelijk de Echt / Onzin route. Deze route is ontwikkeld i.s.m. De Theaterhavo/vwo. Afgelopen jaar is de website onderwijs.boijmans.nl gelanceerd. Op deze website kunt u informatie, vragen en opdrachten vinden over het vwo eindexamenthema Engagement. ARTtube biedt tal van video's over kunst en design die interessant zijn om in het onderwijs te gebruiken, bijvoorbeeld de bijvoorbeeld de CKV serie waarin veelgebruikte kunstbegrippen worden uitgelegd of de serie ARTclips waarin presentator Maurice Lede aan de hand van vragen van jongeren op onderzoek uitgaat. Tijdens de docentenmiddag op 15 oktober hoort en ervaart u meer over deze online mogelijkheden voor in de klas en horen wij graag ook uw bevindingen en wensen op dit gebied.

Aanmelden docentendag
U bent van harte uitgenodigd om kosteloos de docentendag bij te wonen. Aanmelden is noodzakelijk en kan door een email o.v.v. docentendag 15 oktober te sturen naar educatie@boijmans.nl. Vergeet niet uw volledige naam, de naam van uw school en het aantal personen te vermelden.