Docentenmiddag Boijmans, Kunsthal en Het Nieuwe Instituut

Docentenmiddag: schrijf 28 september vast in uw agenda.

Save the date: woensdagmiddag 28 september

Op woensdagmiddag 28 september organiseren Museum Boijmans Van Beuningen, de Kunsthal Rotterdam en Het Nieuwe Instituut gezamenlijk een docentenmiddag. Laat u in één middag informeren wat deze drie instellingen het onderwijs dit najaar te bieden hebben op het gebied van cultuureducatie. Voor docenten en cultuurcoördinatoren uit het primair- en voortgezet onderwijs is er een inspirerend programma samengesteld met keuze uit verschillende workshops en verdiepende rondleidingen. Het programma wordt voorafgegaan door een interessante lezing van een expert. Noteer 28 september alvast in uw agenda!
Klik op deze link om u alvast aan te melden.

Binnenkort vindt u hier op deze pagina nadere informatie over deze middag.
In Boijmans heeft u de keuze uit de volgende deelsessies:

Met alle zintuigen naar ‘Alles Kids’
Hoe ziet een tentoonstelling speciaal voor kinderen er uit? Aan de hand van (filosofische) vragen, doe- en maakopdrachten bij meer dan veertig kunstwerken uit de museumcollectie worden kinderen in ‘Alles Kids’ uitgenodigd om kunst op hun eigen manier en met alle zintuigen te ervaren. Dit is mogelijk als zelfstandig bezoek of onder begeleiding van een museumdocent. Ontdek de mogelijkheden tijdens de rondleiding over deze tentoonstelling.
Dit programmaonderdeel is vooral geschikt voor leerkrachten primair onderwijs.

Ontdek Fra Bartolommeo – De goddelijke renaissance
Fra Bartolommeo was naast Leonardo da Vinci en Michelangelo één van de belangrijkste Italiaanse kunstenaars in de hoogrenaissance. In deze tentoonstelling kijk je mee over de schouder van Fra Bartolommeo en ontdek je aan de hand van de vele voorstudies hoe hij tot zijn grote altaarstukken kwam. In de tentoonstelling is een hedendaags atelier te vinden waarin kunstenaar Iwan Smit gedurende de tentoonstellingsperiode aan een monumentale opdracht werkt zoals Fra Bartolommeo dat eeuwen geleden deed. Conservator Albert Elen en kunstenaar Iwan Smit vertellen u tijdens de docentendag graag meer over deze grootmeester. Dit programma onderdeel is vooral geschikt voor docenten voortgezet onderwijs.