Van Bosch tot Bruegel docentenmiddag

Jheronimus Bosch, De Marskramer, c. 1490-1505

Op woensdagmiddag 14 oktober 2015 organiseert het museum een docentenmiddag voor leerkrachten over de tentoonstelling 'De ontdekking van het dagelijks leven - Van Bosch tot Bruegel'.
Inloop en zelfstandig tentoonstellingsbezoek vanaf 13:00 uur, aanvang programma om 14:00 uur. Tijdens de docentendag krijgt u een rondleiding over de tentoonsteling door conservator Friso Lammertse en lichten we onze onderwijsprogramma's toe.

De ontdekking van het dagelijks leven - Van Bosch tot Bruegel
Het dagelijks leven uit de 16de eeuw staat centraal in de tentoonstelling De ontdekking van het dagelijks leven - Van Bosch tot Bruegel met bordelen, feestvierende boeren, kwakzalvers en ongelijke liefde. Met ironie en zelfspot wordt de maatschappij weerspiegeld in de kunst. Soms is er sprake van een moraal, maar de humor en ironie overheerst. Niets ontsnapte aan de aandacht van deze generatie kunstenaars. Voor meer informatie over de tentoonstelling klik hier. 
Voor zowel leerlingen van primair- als van het voortgezet onderwijs hebben we een rondleiding ontwikkeld. Zie hier meer informatie over de rondleiding voor primair onderwijs 
en hier voor voortgezet onderwijs.

Aanmelden docentendag
U bent van harte uitgenodigd om kosteloos de docentendag bij te wonen. Aanmelden is noodzakelijk en kan door een email o.v.v. docentendag 14 oktober te sturen naar educatie@boijmans.nl. Vergeet niet uw volledige naam, de naam van uw school en het aantal personen te vermelden.