Brancusi, Ross, Man Ray - Framing Sculpture

Man Ray, Noire et blanche (Zwart en wit),1926, gelatine zilverdruk. © Man Ray Trust / ADAGP, c/o Pictoright Amsterdam 2013 © Man Ray Trust / ADAGP - PICTORIGHT / Telimage - 2013.

alle niveaus

Periode: 8 februari 2014 t/m 11 mei 2014

Rosso, Brancusi en Man Ray zijn beslissend geweest voor de ontwikkeling van de moderne beeldhouwkunst. Rosso introduceerde samen met Rodin het impressionisme. Brancusi was de grondlegger van de moderne beeldhouwkunst met zijn sculpturen van sterk geabstraheerde vormen. Man Ray speelde een belangrijke rol in het Dadaïsme en het Surrealisme.
Bij alle drie de kunstenaars speelde het toen relatief nieuwe medium fotografie een grote rol. Ze zetten de fotografie niet zozeer in om hun werk te registreren, maar als een middel om duidelijk te maken hoe toeschouwers hun sculpturen moesten zien en interpreteren. In de tentoonstelling zijn sculpturen en foto's naast elkaar te zien.

Theaterworkshop met rondleiding
alle niveaus
Rosso, Brancusi en Man Ray ‘speelden’ in hun werk ieder op hun eigen manier met interpretatie, reproductie, manipulatie. Begrippen die in het theater ook vaak aan de orde zijn. Een workshop waarin een kruisbestuiving plaatsvindt tussen beeldende kunst en theater ligt dan ook voor de hand.
Leerlingen beleven de kunst van de drie kunstenaars onder begeleiding van een docent van het Ro Theater en een docent van het museum niet alleen met hun ogen, maar ook met hun emoties, houding, gezicht, kortom met hun hele lijf.
Niveau: alle niveaus
Kernbegrippen: theater, beeldhouwkunst, fotografie, reproductie, interpretatie, manipulatie, bedekken.
Duur inclusief theater workshop: 2 uur.
Kosten: € 190 (per max. 25 leerlingen)

Om te reserveren klik hier.

Docentenmiddag
Op woensdagmiddag 26 februari is er een docentenmiddag speciaal voor voortgezet onderwijs docenten gepland. Klik hier voor meer informatie over het programma.