Evenementen en ontvangsten

Paviljoen, foto: Mathilde Karrer Auditorium. foto: Mathilde Karrer Tegelzaal, foto: Mathilde Karrer Oude Biblitoheek, foto: Mathilde Karrer Lijstenzaal, foto: Mathilde Karrer Espressobar, foto: Mathilde Karrer

Zoekt u een stijlvolle omgeving om uw zakenrelaties voor een vergadering uit te nodigen? Wilt u een feest of groots diner geven op een verrassende locatie? Komt u regelmatig in Museum Boijmans Van Beuningen? Wellicht kwam u er als kind zelfs al? En nu wilt u een bijzondere dag met familie en vrienden vieren op een betekenisvolle
plek, met een high tea, picknick, lunch of diner? Of organiseert u een congres en zoekt u een omgeving waar u omringd wordt door creativiteit en vernieuwing? Museum Boijmans Van Beuningen biedt u het mooiste interieur van Rotterdam.

Het museum bewaart en presenteert kunst en design van het allerhoogste niveau, organiseert spraakmakende tentoonstellingen en doet belangwekkende aankopen. Dezelfde kwaliteit vindt u terug in de ontvangsten die wij organiseren: prachtig ingerichte zalen, een creatieve aankleding en tot in detail verzorgde catering en service. Alles wordt naar uw wens vormgegeven. Wij denken graag met u mee; neem voor een vrijblijvende offerte contact op met evenementen@boijmans.nl

Zalen met een rijke geschiedenis

Museum Boijmans Van Beuningen beschikt over zes zalen, die geschikt zijn voor zowel grote als kleine groepen. De zalen in de oude directiegang ademen de sfeer uit van de jaren dertig toen het museum gebouwd is, maar komen vanzelfsprekend tegemoet aan de huidige moderne wensen. De ruimtes zijn recent opnieuw ingericht door Dorine de Vos.

Oude bibliotheek
De Oude Bibliotheek is een persoonlijke, intieme ruimte. De bibliotheek is geschikt voor diners en vergaderingen met maximaal 24 personen in carréopstelling. De zaal kan ook gebruikt worden voor lezingen en symposia voor groepen tot 50 personen en een diner met 40 personen.

Auditorium
Het auditorium beschikt over een podium en vaste zitplaatsen voor 210 personen. Deze ruimte is voorzien van alle technische faciliteiten. Het is een ideale locatie voor bijvoorbeeld een lezing, symposium of congres. Bij mooi weer kunt u direct vanuit het auditorium de Museumtuin in voor een mooie lunch of afsluitende borrel.

Lijstenzaal en Tegelzaal
De Lijstenzaal en Tegelzaal zijn ingericht met en geïnspireerd op kunstwerken uit de collectie. Beide zalen hebben een capaciteit van maximaal 14 personen in een vaste carréopstelling, geschikt voor vergaderingen, cursussen of workshops.

Espressobar
De Espressobar is een modern café met wisselende muurschilderingen van steeds andere hedendaagse kunstenaars. U kunt na sluiting van het museum dineren met 40 personen en biedt het de ruimte om met 80 personen een borrel te organiseren in combinatie met het terras op de binnenplaats van het museum.

Het Paviljoen
Het Paviljoen Van Beuningen-de Vriese is een zaal met uitstraling, ontworpen door architect Hubert-Jan Henket, met prachtig uitzicht op het Museumpark en de beeldentuin van het museum. Voor een staande borrel is de capaciteit maximaal 350 gasten, bij een uitgebreid diner kunnen maximaal 150 mensen aanzitten. Het Paviljoen kan alleen na sluiting van het museum gehuurd worden.

Kennismaking met kunst

Een bezoek aan het museum maakt uw bijeenkomst extra aantrekkelijk. Deskundige gidsen verzorgen op maat gemaakte rondleidingen en workshops. Bijvoorbeeld een rondleiding door de vaste collectie, of een kijkje bij een van de tijdelijke exposities.

Relatiegeschenken

Wilt u uw gasten iets meegeven na afloop? Het museum heeft talloze relatiegeschenken om uw gasten een blijvende herinnering te geven aan een fantastische ontvangst. Denk hierbij aan een mooie catalogus van de bezochte tentoonstelling, het collectieboek van het museum of een gratis bezoek.

Culinair

De zalen kunnen overdag en ’s avonds gehuurd worden met een op maat gemaakt cateringarrangement, variërend van ontbijt tot diner. Voor uw ontvangst kunt u een keuze maken uit een uitgebreid cateringaanbod.

Vaker gebruik maken?

Wilt u meerdere keren per jaar gebruik maken van onze faciliteiten? Wellicht is het dan interessant sponsor te worden van een specifieke tentoonstelling of project, of om toe te treden tot de Boijmans Business Club – een groep bedrijven die het museum jaarlijks ondersteunt. U ontvangt dan aantrekkelijke kortingen op de zaalhuur.

Bereikbaarheid

Wij adviseren onze bezoekers te parkeren in nabij gelegen parkeergarages. De parkeermogelijkheden in de straat zijn namelijk beperkt en alleen met chippas te betalen. Het museum ligt op vijftien minuten loopafstand van het Centraal Station. Het museum is makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer: vanaf Centraal Station RET tram 7 (richting Willemsplein) en 20 richting (Lombardijen) halte Museumplein, of metro halte Eendrachtsplein.
Het museum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze eventmanager Lotte de Vries, 010 44.19.539 of via evenementen@boijmans.nl.