Docentenmiddag 'Brancusi, Rosso, Man Ray - Framing Sculpture'

Man Ray, Noire et blanche (Zwart en wit),1926, gelatine zilverdruk. © Man Ray Trust / ADAGP, c/o Pictoright Amsterdam 2013 © Man Ray Trust / ADAGP - PICTORIGHT / Telimage - 2013.

Op woensdagmiddag 26 februari 2014 organiseert Museum Boijmans Van Beuningen een docentenmiddag voor docenten van het voortgezet onderwijs over de tentoonstelling ‘Brancusi, Rosso, Man Ray - Framing Sculpture’. Deelname is kosteloos, aanmelden noodzakelijk.

Programma
13:00 – 14:00 uur: Inloop met koffie en thee en mogelijkheid tot zelfstandig tentoonstellingsbezoek
14:00 - 14:30 uur: Welkom en toelichting op het programma
14:30 - 16:00 uur: ‘Carrousel’ programma: bezoek aan de hand van een rondleiding, iPadles en theaterworkshop (deelnemers rouleren tussen verschillende onderdelen)
16:00 uur: Afronding
16.30 uur: Einde programma

De tentoonstelling
Rosso, Brancusi en Man Ray zijn beslissend geweest voor de ontwikkeling van de moderne beeldhouwkunst. Rosso introduceerde samen met Rodin het impressionisme. Brancusi was de grondlegger van de moderne beeldhouwkunst met zijn sculpturen van sterk geabstraheerde vormen. Man Ray speelde een belangrijke rol in het Dadaïsme en het Surrealisme.
Bij alle drie de kunstenaars speelde het toen relatief nieuwe medium fotografie een grote rol. Ze zetten de fotografie niet zozeer in om hun werk te registreren, maar als een middel om duidelijk te maken hoe toeschouwers hun sculpturen moesten zien en interpreteren. In de tentoonstelling zijn sculpturen en foto's naast elkaar te zien.

Aanmelden docentendag

U bent van harte uitgenodigd om kosteloos de docentendag bij te wonen. Aanmelden is noodzakelijk en kan door een email o.v.v. docentendag te sturen naar educatie@boijmans.nl. Vergeet niet uw volledige naam, de naam van uw school en het aantal personen te vermelden.