Gratis busvervoer van en naar het museum

De museumbus brengt leerlingen gratis naar het museum en terug. Foto: Fred Ernst.

Sinds oktober 2008 brengt de museumbus basisschoolkinderen gratis naar het museum en terug naar school. Hierdoor wordt het museumbezoek voor tienduizenden schoolkinderen uit regio Rotterdam laagdrempeliger en toegankelijker. 

Wilt u ook graag gebruik maken van gratis busvervoer naar het museum?
De museumbus rijdt voor alle groepen van scholen Primair Onderwijs in Rotterdam en omstreken, binnen de regio Rotterdam, als volgt:

Barendrecht, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Capelle aan den IJssel, Charlois, De Zweth, Delfgauw, Delfshaven, Delft, Feijenoord, Hillegersberg- Schiebroek, Heinenoord, Hoogvliet, IJsselmonde, Kralingen Crooswijk, Krimpen aan den IJssel, Maasland, Maassluis, Negenhuizen, Oud-Verlaat, Overschie, Pernis, Pijnacker, Portugaal, Prins Alexander, Rhoon, Ridderkerk, Rotterdam, Schiedam, Schipluiden, Spijkenisse, Vlaardingen.

Om de logistiek zo efficiënt mogelijk te organiseren, geven wij er de voorkeur aan als u met twee klassen van één school tegelijk het museum bezoekt: de bus zit dan meteen vol en hoeft niet kinderen op een andere school op te halen. Dit is echter niet verplicht. Het minimum aantal leerlingen waarvoor de bus rijdt is 25 leerlingen. Het maximumaantal personen is 56 per busrit (inclusief begeleiding).

De Boijmans Museumbus rijdt alleen voor scholen die niet dichter dan 10 minuten lopen van de musea vandaan liggen. Twijfelt u, bel dan met 010-4419471 (dinsdag t/m vrijdag tussen 11.00 en 16.00 uur) of stuur ons een e-mail (educatie@boijmans.nl).

Tijdens schoolvakanties rijdt de bus ook voor vakantiescholen en buitenschoolse opvangen in dezelfde regio. Om te reserveren selecteer een programma naar keuze en vink in het reserveringsformulier aan dat u busvervoer wenst.

Voorwaarden
Voor meer informatie over de voorwaarden van het gebruik van gratis museumbusvervoer klik hier.

Met dank aan:

De museumbus rijdt dankzij de Boijmans Vrienden en een particulier begunstiger.