Collectie Online

Museum Boijmans Van Beuningen werkt aan een nieuwe collectie online. Tot die tijd zijn zowel de oude als de nieuwe versie op het web te vinden. Op de websites staan meer dan 8.500 van de 140.000 kunstwerken en designobjecten in onze collectie. En dat worden er steeds meer. 

Van oud tot modern, van kunst tot gebruiksvoorwerpen. Je doorkruist hier de kunstgeschiedenis, met topstukken als de 16de-eeuwse Toren van Babel van Pieter Brueghel en RembrandtsTitus aan de lezenaar, tot werken van de surrealistische beroemdheden Dalí en Magritteprenten van Goyavroeg Nederlandse tekeningenhedendaagse installaties en werk van Rotterdammers.

Daarnaast zijn er gebruiksvoorwerpen van door de eeuwen heen: Van pre-industriële vingerhoedenkunstkabinetten uit de Gouden Eeuw, tot stoelen van Gispen en EamesOp ruim 1850 kunstwerken wordt gelinkt naar objecten die daarop zijn afgebeeld.

Reacties?
De collectie website is onlangs vernieuwd om deze sneller en gebruiksvriendelijker te maken. We zijn benieuwd naar uw ervaringen. Wat werkt goed, en wat kan beter? Laat het ons weten via web@boijmans.nl. De oude website is te vinden via collectie2008.boijmans.nl.