Bijzonder groepsvervoer voor senioren

foto: Kees Spruijt foto: Kees Spruijt

Museum Boijmans Van Beuningen ontving 90 senioren in twee Museum Plus Bussen op dinsdag 6 maart. Deze rit was de start van de uitbreiding met vijf nieuwe musea en een extra bus. Vanaf nu ontvangt het museum het hele jaar door groepen senioren om hen een leuke dag te bezorgen in samenwerking met de Museum Plus Bus.

Een van de deelnemers: “Ik ben nog nooit in een museum geweest, dit is de eerste keer. Vroeger kreeg je kinderen en ging je de keuken in. We hadden geen tijd om een museum te bezoeken.”

Museum Plus Bus

De Museum Plus Bus richt zich op ouderen die zelfstandig niet meer in staat zijn musea te bezoeken. Middels een dag arrangement bezorgt de Museum Plus Bus senioren een cultureel dagje uit. De genereuze steun van de BankGiro Loterij maakt het mogelijk om dit arrangement gratis aan te bieden. De Museum Plus Bus rijdt in principe op alle doordeweekse dagen.

De Museum Plus Bus, sinds 2012 zelfstandig beneficiënt van de BankGiro Loterij, bezoekt sinds 5 maart 2012 met twee bussen niet zeven, maar twaalf musea in Nederland. De officiële start van de uitbreiding werd afgelopen dinsdag 6 maart ingeluid met een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen te Rotterdam. Circa 90 senioren beleefden een museaal dagje uit. Deirdre Carasso, Hoofd Educatie en publieksbegeleiding:  "Het was een bijzonder moment om zoveel senioren te zien genieten van het museum".

Op 11 juni 2013 verwelkomde de Museum Plus Bus zijn 75.000ste deelnemer sinds zijn oprichting in 2008. De 75.000 deelnemer werd feestelijk ontvangen door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker in het Gemeentemuseum Den Haag.

Welke musea doen mee?

Naast Museum Boijmans Van Beuningen zullen groepen senioren voortaan ook Museum Het Valkhof, TwentseWelle, Nederlands Openluchtmuseum en Gemeentemuseum Den Haag bezoeken. Daarnaast blijven het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Hermitage Amsterdam, Joods Historisch Museum, Kröller-Müller Museum, Mauritshuis, Rijksmuseum en het Van Gogh Museum deelnemers ontvangen van de Museum Plus Bus.

Deelnemen?

Museum Plus Bus is alleen voor groepen. Heeft u interesse in zo’n dagarrangement, neem dan contact op met Museum Plus Bus:

Voor vragen over de dagarrangementen kunt u op dinsdag- en donderdagochtend tussen 09:30 en 12:00 uur contact opnemen met de Museum Plus Bus:

E-mail: info@museumplusbus.nl
Telefoon: 020 5475047

Mocht u een groep willen inschrijven, dan kan dat via de website van Museum Plus Bus.

Let op: U kunt alleen contact opnemen met Museum Plus Bus omtrent dit arrangement. De medewerkers van het museum kunnen u niet helpen.