Kring Van Eyck: maakt bijzondere tentoonstellingen mogelijk

Kring Van Eyck leden tijdens de opbouw van de tentoonstelling ‘Van Bosch tot Bruegel – de ontdekking van het dagelijks leven’ in 2015 die mede dankzij hen gerealiseerd kon worden.

De leden van de Kring Van Eyck dragen jaarlijks bij aan één bijzondere tentoonstelling van Museum Boijmans Van Beuningen en helpen zo kunst tot leven te brengen voor iedereen. In 2016 maakt de Kring Van Eyck de expositie ‘Fra Bartolommeo – de goddelijke Renaissance’ mede mogelijk.

Exposities als deze zijn van grote waarde voor het museum. Zij dragen er onder andere aan bij dat:

  • ruim 300.000 bezoekers per jaar genieten van onze kunst en geïnspireerd naar huis gaan;
  • zeker 3.000 gezinnen een leuke dag in het museum doorbrengen dankzij de educatieve extra’s als spelletjes, rondleidingen en meer;
  • er prachtige tentoonstellingscatalogi gemaakt kunnen worden die door duizenden mensen gekocht worden;
  • het museum voor ruim € 1,5 miljoen aan gratis persaandacht ontvangt;
  • er elk jaar meer (buitenlandse) toeristen naar Rotterdam komen, wat een bestedingsimpuls van bijna € 6 miljoen voor de stad oplevert.

Tentoonstellingen maken is zeer kostbaar. Daarom is elke gift van onschatbare waarde voor de realisatie.

Hoe draag ik bij? 

U bent lid van de Kring Van Eyck met een gift vanaf € 1.000 per jaar. Als dank en blijk van waardering ontvangt u jaarlijks, gedurende de looptijd van uw gift:

  • Een uitnodiging voor het Kring Van Eyck Feest (voor twee personen);
  • De catalogus van de tentoonstelling die met uw steun is gerealiseerd;
  • Met twee personen gratis toegang met de Boijmans Privilegekaart waarmee u niet meer langs de kassa hoeft en 15% korting ontvangt in de Museumwinkel;
  • En nog veel meer…

Met een gift van € 1.000 tot € 4.000 per jaar wordt u voor twee personen lid van de Kring Van Eyck. Kiest u voor een periodieke schenking van vijf jaar dan geniet u optimaal fiscaal voordeel dankzij de Geefwet. Een gift van € 1.000 kost u in dat geval netto € 350 bij een inkomen in Box 1. 

Schenk meer, betaal minder

U profiteert optimaal van de fiscale voordelen die de overheid biedt wanneer u een schenking aan een Culturele ANBI zoals Museum Boijmans Van Beuningen vastlegt in een (onderhandse) akte. De voorwaarde is dat de schenking een looptijd heeft van minimaal vijf jaar. Wij geven u hier graag meer informatie over en kunnen u hier uiteraard ook bij helpen.

Het schenkingsformulier kunt u hier downloaden

Sluit u zich ook aan?

Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen? U kunt altijd contact met ons opnemen. Bel of mail daarvoor Annelies Oudshoorn, Relatiemanager Vrienden en begunstigers via 010-44.19.482 /  kringvaneyck@boijmans.nl. We denken graag mee over de mogelijkheden!

 

Contact

Wilt u kennismaken of heeft u vragen? U kunt altijd contact met ons opnemen.

Steun Boijmans!

Elke bijdrage is welkom. U kunt direct het museum steunen door een gift over te maken op NL76 RABO 01403.29.072 ten name van: Stichting tot Beheer Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam