Activiteitenprogramma

Foto: Fred Ernst Vriendenopening De weg naar Van Eyck, rondleiding door Henk van Os. Foto: Fred Ernst Foto: Fred Ernst Foto: Fred Ernst Foto: Fred Ernst

Activiteitenkalender

Kamerconcerten Rotterdams Philharmonisch Orkest

De succesvolle reeks Vriendenconcerten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest is weer begonnen. Het eerste concert was op zondag 12 oktober (Brahms en Strauss) en het tweede concert op zondag 11 januari 2015 (Beethoven en Schubert).

Het laatste concert op zondag 17 mei staat in het teken van Nielsen en Beethoven: het beroemde Septet van Beethoven wordt door 7 musici ten gehore gebracht. Daaraan voorafgaand wordt Nielsens speelse Seranata opgevoerd, dat door hem is geschreven als prelude op Beethovens Septet. Zoals altijd zijn deze concerten voor de Vrienden van het orkest én voor Boijmans Vrienden. Een losse kaart kost € 22,95 en is inclusief koffie vooraf en museumbezoek na. Voor jongeren t/m 26 jaar kost een kaartje € 9. Interesse? Mail dan vrienden@boijmans.nl of bel 010 44.19.661. 

Vriendenlezing 2015: Saskia van Kampen

Tijdens de Vriendenlezing zal Saskia van Kampen, conservator moderne en hedendaagse kunst, spreken over de Wassende bogen van Richard Serra - u kent ze vast wel, de grote stalen bogen in het entreegebied. Misschien wel het bekendste kunstwerk van het museum, maar tegelijkertijd ook een van de minst begrepen werken. Zeker is dat niemand vermoedt welke geschiedenis en verhalen er achter de markante roestige bogen in de grote zaal aan de straatzijde schuilgaan. Om daar verandering in te brengen is sinds september 2014 een multimediale presentatie te zien waarin de geschiedenis van de bogen wordt verteld. Na afloop van de lezing van Saskia van Kampen blijft het museum speciaal voor u langer open, zodat we de presentatie bij de Wassende Bogen in alle rust kunnen ervaren en in de Espressobar onder het genot van een drankje kunnen napraten (op eigen kosten). Meld u aan via vrienden@boijmans.nl of bel 010 44.19.661. 

Datum: vrijdag 22 mei
Aanvang lezing: 17.00 uur
Inloop en koffie: vanaf 16.00 uur
Na afloop blijft de Espressobar langer geopend

Opening Poetry International Festival

Voor de 46e keer presenteert het Poetry International Festival de meest toonaangevende poëzie van eigenzinnige en ontregelende grootmeesters en nieuwe, originele dichterstalenten. Vanuit de hele wereld brengen zij hun poëzie naar Rotterdam. Poëzie die ontroert, frappeert, boos of juist aan het lachen maakt, op meer dan een manier. Poëzie die zich meer dan ooit bewust is van haar rol in al die samenlevingen. Tijdens de opening maakt u kennis met de dichters die de 46e editie van Poetry tot een feest van taal, kunst en wereldwijde cultuur zullen maken. Onder het motto ‘Reasons to be cheerful’ lezen zij vrolijk optimistisch stemmende gedichten die de kracht van poëzie onderstrepen. Hun voordrachten worden afgewisseld met films en muziek die in vorm, werking of effect nauw aansluiten op hun poëzie.

Met veel plezier nodigt Poetry International u uit voor een voordelig bezoek aan de feestelijke festivalopening met een glaasje na. Boijmans Vrienden ontvangen een speciale korting van € 5 op de entree van € 15. En natuurlijk mag u een introducé meenemen!

Reserveren kan tot 29 mei via vrienden@boijmans.nl of bel 010 44.19.661. U ontvangt daarna van de schouwburg bericht over uw betaling en uw entreebewijzen.

Datum: dinsdag 9 juni
Aanvang opening: 20.00 uur
Locatie: Rotterdamse Schouwburg
Reserveren kan tot vrijdag 29 mei.

Opening Design Derby

Op vrijdagavond 19 juni opent de tentoonstelling ‘Design Derby - Nederland-België (1815-2015)’. De tentoonstelling toont 200 jaar vormgevingsgeschiedenis van Nederland en België aan de hand van honderden voorbeelden. Belgisch design wordt gezien als ambachtelijk, esthetisch, met soms een surrealistisch detail. Voor Nederlands design zijn eenvoudig, nuchter en conceptueel vaak terugkerende typeringen. Hoe hebben Nederland en België zich de afgelopen 200 jaar tot elkaar verhouden op het gebied van vormgeving? Ontdek in de expositie de verschillen en overeenkomsten in de belangrijkste tijdsvakken tussen 1815 en 2015.
 
Datum: vrijdagavond 19 juni
Aanvang: wordt binnenkort bekendgemaakt
 

 

Vriendenconcerten

Het RPHO en het Boijmans bundelen hun krachten en organiseren kamermuziek in het auditorium van het museum, speciaal voor de Vrienden van het orkest en van het Boijmans. Op zondag 17 mei vindt de laatste van dit seizoen plaats, maar ook in het seizoen 2015-2016 staan er weer drie concerten op de planning.

aanmelden voor een vriendenactiviteit?

Via e-mail vrienden@boijmans.nl
telefonisch 010 44.19.661