Activiteitenprogramma

Foto: Fred Ernst Vriendenopening De weg naar Van Eyck, rondleiding door Henk van Os. Foto: Fred Ernst Foto: Fred Ernst Foto: Fred Ernst Foto: Fred Ernst

Voor de Vrienden worden speciale activiteiten georganiseerd en Vrienden krijgen korting op bijzondere evenementen. Meld u snel aan, want vol is vol.

Aanmelden voor activiteiten kan via de mail, vrienden@boijmans.nl, of telefonisch via 010 44.19.661.

Rondleiding 'Focus Beijing - Collectie De Heus-Zomer' (VOL)

Op woensdag 20 augustus om 14.00 uur geeft Noor Mertens, conservator Moderne en hedendaagse kunst en Stadscollectie een rondleiding door de tentoonstelling ‘Focus Beijing - Collectie De Heus-Zomer’. Het echtpaar Henk en Victoria de Heus-Zomer starten in 1989 met verzamelen, zoals ze zelf zeiden om “de lege muren te vullen”. Nog voordat de focus van de internationale kunstwereld op China was gericht kopen ze van kunstenaars als Zhang Xiaogang en Ai Weiwei. De tentoonstelling richt zich op een aantal vooraanstaande kunstenaars uit Beijing die twee generaties vertegenwoordigt. De eerste generatie groeit op in de jaren 50 en 60, met de nadruk op een sterk politieke betrokkenheid, waarbij ze verwijzen naar de traumatische Chinese geschiedenis en de sociale en culturele omwenteling die China de afgelopen tientallen jaren heeft doorgemaakt. De tweede generatie groeit op in de jaren 70 en 80; de periode van het Chinese open-deurbeleid.

Datum: 20 augustus 2014
Tijd: 14.00 uur
Aanmelden vanaf 4 augustus via vrienden@boijmans.nl of via 010 44.19.661.

De concerten gaan weer van start!

De succesvolle reeks Vriendenconcerten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest begint dit najaar weer met een concert op zondag 12 oktober (Brahms en Srauss). Het tweede concert is zondag 11 januari 2015 (Beethoven en Schubert) en het laatste concert van deze reeks op zondag 17 mei 2015 (Nielsen en Beethoven)

De concerten zijn erg populair, dus koop snel kaartjes voor een los concert of de hele reeks. Interesse, vraag via vrienden@boijmans.nl of telefonisch via 010 44.19.661 de brochure aan. 

Lezing kunstenaar Paul Noble

Op 19 september geeft Paul Noble een publiekslezing. Vrienden hebben natuurlijk voorrang, daarom hebben we alvast plekken gereserveerd en kunt u zich alvast opgeven via vrienden@boijmans.nl of bel 010 44.19.661.

Elke zondag tekenen

De hele zomervakantie lang is er elke zondag in juli en augustus tussen 12.00 uur en 17.00 uur een gratis inloopworkshop geïnspireerd op het werk van Paul Noble in de Kunst Studio voor het hele gezin of met uw kleinkinderen. Duik in de gigantische potloodtekeningen van Paul Noble over zijn surrealistische universum ‘Nobson Newtown’. Gezamenlijk werkt u daar aan een enorme fantasiewereld.

jarig?

We willen u graag feliciteren op uw verjaardag! Stuur daarom uw geboortedatum door naar vrienden@boijmans.nl of telefonisch 010 44.19.661.

aanmelden voor een vriendenactiviteit?

Via e-mail vrienden@boijmans.nl
telefonisch 010 44.19.661of stuur een bericht naar: Vrienden van Museum Boijmans Van Beuningen
Postbus 2277, 3000 CG Rotterdam