Activiteitenprogramma

Foto: Fred Ernst Vriendenopening De weg naar Van Eyck, rondleiding door Henk van Os. Foto: Fred Ernst Foto: Fred Ernst Foto: Fred Ernst Foto: Fred Ernst

Activiteitenkalender

Nieuw seizoen Kamermuziek in Boijmans start op 2 oktober 2016

Ook in seizoen 2016-2017 organiseren we samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO) drie concerten. In kamermuziek tonen componisten zich vaak van hun meest intieme kant. Deze concerten belichten de poëzie van de grote meesters in kleine bezetting – zelden komt muziek zo dichtbij.

De althobo was volgens Hector Berlioz het perfecte instrument om “de geheime snaar van tedere herinneringen te laten resoneren.” Mozart en Vaughan Williams tonen in dit concertprogramma het gelijk van Berlioz aan, maar de althobo laat zich ook van een heel andere kant horen. In Michael Haydns Divertimento is het instrument het zonnetje in huis, bij Françaix resoneren vrolijke herinneringen aan ragtime en music hall.

viool Marie-José Schrijner
viool Eefje Habraken
altviool Darija Kozlitina
cello Carla Schrijner
contrabas Harke Wiersma
althobo Ron Tijhuis

Datum: zondag 2 oktober 2016
Tijd: 12.00 uur concert, vanaf 11.00 uur koffie

U kunt kaartjes bestellen via het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO): www.rotterdamsphilharmonisch.nl of bel 010 - 2171707.

Vriendenopening op 15 oktober 2016

Tijdens de Vriendenopening op zaterdag 15 oktober 2016 gaat het museum speciaal voor Boijmans Vrienden eerder open, zodat u die dag als eerste van ‘Fra Bartolommeo – de goddelijke Renaissance’ kunt genieten. Meld u snel aan en mis het niet!

  • 8.30 uur: deuren van het museum gaan open
  • 9.00 uur: welkomstwoord Sjarel Ex, gevolgd door een lezing van Albert Elen, conservator en samensteller van de tentoonstelling in het auditorium.
  • 11.00 uur: museum geopend voor publiek

Liever direct de tentoonstelling bekijken in plaats van de lezing bijwonen? Geen probleem: u kunt deze vanaf 9.00 uur bezoeken. In de foyer kunt u gedurende de Vriendenopening terecht voor een kop koffie of thee.

Aanmelden voor de Vriendenopening kan via vrienden@boijmans.nl of bel 010-44.19.482.

U bent van harte uitgenodigd om een introducé mee te nemen naar de opening.

Symposium Fra Bartolommeo

Wilt u nog meer weten over Fra Bartolommeo? Meld u dan aan voor het symposium, dat aansluitend aan de Vriendenopening op zaterdag 15 oktober plaatsvindt vanaf 11.00 uur tot 15.00 uur.

Het symposium wordt in samenwerking met het Nederlands Interuniversitair Kunsthistorisch Instituut te Florence (NIKI) georganiseerd. Verschillende experts vertellen over recent onderzoek naar kunstwerken in de tentoonstelling en het werkproces van Fra Bartolommeo. De voertaal van het symposium is Engels.

De experts die tijdens dit symposium aan het woord komen zijn: Chris Fisher (Onderzoeksinstituut voor Oude Tekenkunst, Stockholm), Jane Turner (Rijksprentenkabinet, Amsterdam), Bram de Klerck (Radboud Universiteit Nijmegen), Serena Padovani (Galleria Palatina, Florence), Michael Kwakkelstein (Universiteit Utrecht en Nederlands Interuniversitair Kunsthistorisch Instituut te Florence) en de conservator van de tentoonstelling Albert Elen (Museum Boijmans Van Beuningen). Moderator van het symposium is Sandra Kisters (Museum Boijmans Van Beuningen).

Het symposium vindt plaats in het auditorium van Museum Boijmans Van Beuningen. Vrienden betalen slechts € 10 in plaats van € 15.

Aanmelden kan via vrienden@boijmans.nl of bel 010-44.19.482. Na overboeking van het bedrag is uw plaats definitief gereserveerd.

Introductiecursus Fra Bartolommeo

Dit najaar wordt tijdens een speciale introductie-cursus in drie bijeenkomsten stil gestaan bij het leven en werk van Fra Bartolommeo. U leert over zijn tijdgenoten, inspiratiebronnen en artistieke werkproces. Als Boijmans Vriend ontvangt u fikse korting: u betaalt slecht € 50 in plaats van € 75.

  • Data: dinsdagen 8, 15 en 22 november
  • Tijd: 13.00-15.30 uur (inclusief pauze)
  • Reserveren: aanmelden kan via vrienden@boijmans.nl of bel 010-44.19.482.

 

Vriendenreis 2017

In het weekend van 23 en 24 september 2017 bezoeken we de 57e editie van de Venetië Biënnale! We zullen verschillende paviljoens en tentoonstellingen bezoeken, waaronder natuurlijk de inzending uit ons land. Volgend jaar is dat de presentatie ‘Cinema Olande’ van beeldend kunstenaar Wendelien van Oldenburgh en curator Lucy Cotter. Hun plan is uitgeroepen tot de Nederlandse inzending door het Mondriaan Fonds, op advies van een jury, uit vijf voorstellen.

De reis wordt deze zomer verder vormgegeven en zal drie of vier dagen duren. De geschatte prijs voor de vlucht, accommodatie, ontbijt en excursieprogramma is € 1.000. Bij voldoende interesse kan de reis doorgang vinden en worden de exacte data en de definitieve prijs duidelijk; daarna vragen we u zich definitief aan te melden.

Is uw interesse gewekt en heeft u zin om mee te gaan? Laat dit dan in ieder geval al vrijblijvend weten via vrienden@boijmans.nl.

 

Vriendenconcerten

Het RPHO en het Boijmans bundelen hun krachten en organiseren kamermuziek in het auditorium van het museum, speciaal voor de Vrienden van het orkest en van het Boijmans. Op drie zondagen in 2015 en 2016 staan er weer prachtige concerten in de planning.

aanmelden voor een vriendenactiviteit?

Via e-mail vrienden@boijmans.nl
telefonisch 010 44.19.661