Activiteitenprogramma

Foto: Fred Ernst Vriendenopening De weg naar Van Eyck, rondleiding door Henk van Os. Foto: Fred Ernst Foto: Fred Ernst Foto: Fred Ernst Foto: Fred Ernst

Activiteitenkalender

Nieuwe reeks Vriendenconcerten

In de nieuwe reeks Kamermuziek die dit najaar van start gaat in het auditorium van Museum Boijmans Van Beuningen brengen topmusici uit het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPHO) kamermuziekconcerten ten gehore. De musici geven zelf mondeling een korte toelichting op het programma. Elke Boijmans Vriend en Vriend van het RPHO kan kaarten bestellen voor de hele reeks, óf losse kaartjes per concert. Het programma belooft weer veel goeds:

Zondag 4 oktober 2015: Dvorak en Bruch
Zondag 21 februari 2016: Rondom Strauss
Zondag 8 mei 2016: Janacek en Mozart

Bent u er weer bij? Bestel dan snel kaartjes via de flyer of mail vrienden@boijmans.nl

Jaarlijkse Vriendenopening

Op zaterdagochtend 10 oktober vindt de feestelijke Vriendenopening plaats van de tentoonstelling 'De ontdekking van het dagelijks leven - van Bosch tot Breugel' over de opkomst van genreschilderkunst. Nooit eerder is een tentoonstelling met topwerken uit de periode vanaf de Middeleeuwen tot circa 1570 rondom dit thema gemaakt.

Speciaal voor u opent het museum twee uur eerder. U bent vanaf 9.00 uur welkom voor bezoek aan de tentoonstelling. Meer informatie over het programma volgt binnenkort.

Datum: zaterdag 10 oktober
Museum open: 9.00 uur
Aanmelden: mail vrienden@boijmans.nl of bel 010 44.19.661

Introductiecursus

Wilt u meer weten over de 16de-eeuwse genreschilderkunst en in het bijzonder het werk van Breugel de Oude? Volg dan de introductiecursus bij de tentoonstelling 'De ontdekking van het dagelijks leven - van Bosch tot Breugel'. In drie bijeenkomsten geeft museumdocent en cultuurhistoricus Hoo Man Chan u een uitgebreide inleiding.

Bijeenkomst 1: inleiding tot de 16de-eeuwse genreschilder- en prentkunst.
Bijeenkomst 2: de werkelijkheid in genreschilderijen versus de realiteit.
Bijeenkomst 3: het leven en werk van Bruegel de Oude.

Data:  woensdagen 18 en 25 november en 2 december
Tijd:  13:00 tot 15:00 uur (inclusief pauze)
Kosten:  € 75
Vriendenprijs:  € 50
Reserveren kan via www.boijmans.nl of mail vrienden@boijmans.nl

Symposium Van Bosch tot Breugel 

Op dezelfde dag als de Vriendenopening vindt ook een symposium plaats. Het symposium start aansluitend om 11.00 uur in de Arminius Kerk, aan de overkant van de straat. Als Boijmans Vriend krijgt u 25% korting en betaalt u geen € 20 maar € 15, inclusief lunch.

Datum: zaterdag 10 oktober
Inloop:  vanaf 10.00 uur
Symposium:  11.00 tot 15.00 uur
Vriendenprijs:  € 15
Aanmelden:  mail vrienden@boijmans.nl of bel 010 44.19.661

Vriendenexcursie

Tijdens de jaarlijkse Vriendenexcursie maken de Vrienden kennis met kunst buiten het museum: dit jaar bezoeken we de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) op vrijdagmiddag 20 november.

De kunstenares Kathrin Schlegel heeft de opdracht gekregen om een nieuw kunstwerk te ontwikkelen voor de campus; een paar jaar geleden zijn 'de eieren' van kunstenaar Hans Petri verwijderd van deze plek. Het nieuwe kunstwerk zal 9 november (tijdens de Dies van de universiteit) onthuld worden. Daarnaast wordt een bijpassende tentoonstelling gemaakt in de Erasmus Galerij.

De Vrienden van Museum Boijmans Van Beuningen zijn van harte uitgenodigd voor een rondleiding op vrijdagmiddag 20 november 2015.

Datum: vrijdag 20 november
Tijd: 15.00 tot ca. 17.00 uur
Locatie: verzamelplek wordt t.z.t. bekend gemaakt
Aanmelden: mail vrienden@boijmans.nl of bel 010 44.19.661

Vriendenconcerten

Het RPHO en het Boijmans bundelen hun krachten en organiseren kamermuziek in het auditorium van het museum, speciaal voor de Vrienden van het orkest en van het Boijmans. Op drie zondagen in 2015 en 2016 staan er weer prachtige concerten in de planning.

aanmelden voor een vriendenactiviteit?

Via e-mail vrienden@boijmans.nl
telefonisch 010 44.19.661