My first Art Collection

Museum Boijmans Van Beuningen is de Rotterdamse partner van My first Art Collection, een grootstedelijk trainingsprogramma voor jonge aankomende kunstverzamelaars. Gezamenlijk willen we jonge Rotterdammers enthousiasmeren voor het verzamelen van actuele kunst en voor het ondersteunen van hedendaagse kunstenaars in de stad Rotterdam.

Je eigen kunstverzameling aanleggen?

Je bent hoogopgeleid, hebt een goede baan en best wat geld te besteden. En dat doe je dan ook: aan mode, aan computers, aan je mobiel, aan uitgaan. Daarnaast ben je cultureel onderlegd: je bezoekt regelmatig een museum, leest de kunstpagina’s, praat mee over exposities. En uiteraard koop je af en toe een kunstwerk. Of niet?

Voor iedereen die een neus wil ontwikkelen voor het spotten van de nieuwe Marlene Dumas of Erwin Olaf, maar die de drempel van een galerie of veilinghuis te hoog vindt, biedt My first Art Collection (MfAC) uitkomst. MfAC wil bij beginnende kunstverzamelaars de liefde voor het verzamelen van eigentijdse kunst bevorderen . Op een persoonlijke manier maak je kennis met de spelers en de spelregels: je bezoekt galerieën, veilinghuizen, kunstbeurzen, artotheken, particuliere verzamelaars, musea en de kunstenaars zelf.

My first Art Collection werkt nauw samen met een van de belangrijkste musea voor beeldende kunst: Museum Boijmans Van Beuningen. Het programma start in het museum met een introductie van de directeur, gevolgd door een lezing van kunsthistoricus Renée Steenbergen over het verzamelen van kunst in Nederland.

Het programma gaat weer van start op 15 januari 2011 en bestaat uit twaalf tweewekelijkse bijeenkomsten die overwegend plaatsvinden in het weekend. Deelname bedraagt 375 euro per persoon. De bijdrage is inclusief het boek Beeldvertalen van Cor Blok. Inschrijven kan via het digitale inschrijfformulier op de website. Deelnemers krijgen een op Rotterdam afgestemd programma. Een uitgebreide beschrijving van de training vind je op http://www.myfirstartcollection.com/.

Voor je het weet ben je een kunstwerk rijker!