Voor Rotterdammers

Het museum nodigt alle Rotterdammers uit om af en toe even binnen te lopen. Om in uw pauze even uw favoriete schilderij te bekijken, voor een lunch in het Paviljoen, of gewoon om lekker in de zon te zitten in de beeldentuin.

Trouwens, het Entreegebied is altíjd gratis toegankelijk. Loop gewoon eens binnen voor:

Koffie en kunst

De Espressobar van het museum is van dinsdag tot en met zondag de perfecte plek voor een goeie kop koffie in de binnenstad. De bar heeft een entree direct aan de straat en is van 10 uur 's ochtends tot half 6 's avonds geopend. De Espressobar, in 2008 ontworpen door Simon Heijdens, heeft bovendien een groot terras op het binnenplein van het museum. U kunt er terecht voor een goede espresso of cappuccino en een ruim assortiment aan fruitsappen, lekkernijen en tosti's. U kunt gebruik maken van draadloos internet. De wanden van de Espressobar worden regelmatig ingezet voor muurschilderingen. 

Winkel

Voor de betere designcadeaus voor jong en oud en de mooiste catalogi bezoekt u de museumwinkel van het Museum Boijmans Van Beuningen. De winkel, die van binnen en buiten een en al vitrine is, werd in 2008 ontworpen door Bertjan Pot. De shop staat vol met kleine weggeefitems en luxe cadeaus. Kunstboeken, strakke sieraden en design van bekende kunstenaars zijn hier uitgestald. Behalve van Rotterdamse ontwerpers als Hella Jongerius en Richard Hutten, zijn ook items te koop van internationale grootheden als Karim Rashid, Ron Arad, Frank Gehry en anderen. Ook bekende designmerken als Goods, Royal VKB en Normann Copenhagen zijn aanwezig.

Kosteloos tentoonstellingsbezoek 

Vergeet na een espresso, en met een heuse ‘Hella’ in de tas en een zeefdruk uit de Kunst4Kids collectie onder de arm, de (gratis) tentoonstellingen in het entreegebied niet. Iedere paar maanden zijn hier werken te zien van verschillende kunstenaars. Ook het Prentenkabinet herbergt gratis toegankelijke tentoonstellingen. Bovendien kunt u hier direct via de computer een tekening of prent uit de collectie aanvragen.

Kunst Studio

In de Kunst Studio worden lezingen, workshops en ontvangsten georganiseerd, maar ook de individuele bezoeker kan hier terecht. Een ruimte voor ontmoeting, inspiratie en uitwisseling. In de Kunst Studio zijn regelmatig wisselende tentoonstellingen.

Bibliotheek

Met ruim 120.000 titels behoort de bibliotheek van Museum Boijmans Van Beuningen tot de grootste kunsthistorische bibliotheken van ons land. De collectie boeken, (veiling)catalogi en tijdschriften loopt parallel aan die van het museum: oude en moderne kunst (schilderijen, beelden, tekeningen, prenten, installaties, etc), keramiek, glas, zilver, design en gebruiksvoorwerpen. De bibliotheek is vrij te bezoeken van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 16.30 uur.