Boijmans in feiten en cijfers

Facts & Figures 2015

Elk jaar inventariseert het museum zijn betekenis voor de stad Rotterdam en ver daarbuiten. Al meer dan 165 jaar beheert en presenteert het museum een waardevolle kunstcollectie. Wat we doen, doen we goed, maar zonder poeha. We zijn trots op de resultaten van het museum, die u in een summier overzicht in deze folder kunt lezen, ontdekken en zien.

Het museum wil de Rotterdamse kunstcollectie van internationaal topniveau ook voor de toekomst veilig behouden en kijkt uit naar het gewenste Collectiegebouw. Dit innovatieve plan maakt het ook mogelijk om de hele collectie toegankelijk te maken voor het publiek: een wereldprimeur. Door het bijzondere ontwerp van het architectenbureau MVRDV kan het een iconisch gebouw worden. Typisch Rotterdams.

Waar het uiteindelijk allemaal om gaat is dat zo’n 300.000 bezoekers – en miljoenen online bezoekers en geïnteresseerden – jaarlijks dankzij onze inspanningen uitdagende ervaringen ondergaan. Boijmans heeft de ambitie om een heel goed en misschien wel het beste kunstmuseum te zijn. Hopelijk steunt u deze ambitie, als bezoeker, bestuurder, steungever, Rotterdammer of kunstliefhebber.

Het museum – uw museum – is tenslotte niet weg te denken uit ons stadse leven.

Sjarel Ex
Directeur Museum Boijmans Van Beuningen
Maart 2015

Hier kunt u de folder downloaden