Iets eten of drinken?

Paviljoen, foto: studio Hans Wilschut Het Paviljoen, foto Mathilde Karrer Espressobar, ontwerp Pam Emmerik Paviljoen, foto: studio Hans Wilschut

Het Paviljoen

Het museumrestaurant het Paviljoen is in 1991 ontworpen door Hubert-Jan Henket. De lichte en transparante ruimte met uitzicht op de museumtuin biedt een prachtige locatie voor een rustmoment. U kunt hier terecht op museumdagen tussen 11.00 uur en 16.00* uur voor een lunch met salades, soep, sandwiches en koffie met gebak. De koffie is afkomstig van het Rotterdamse koffiemerk Man met Bril Koffie, de taarten zijn van Firma Taart. In het Paviljoen wordt ook thee, frisdrank, bier en wijn geschonken.

Tafelreservering in het Paviljoen

Het is mogelijk een tafel te reserveren in ons restaurant. Bij de bar is een zelf service buffet aanwezig. Voor informatie kunt u mailen naar restaurant@boijmans.nl.

Espressobar

De Espressobar, in 2008 ontworpen door Simon Heijdens, bevindt zich links van de museumentree en is toegankelijk zonder toegangsbewijs. U kunt in de Espressobar terecht voor een goede espresso of cappuccino van Man Met Bril Koffie. Ook serveren we losse thee van Theemaas. Onze ambachtelijke gemaakt taarten komen van stadsbakkerij Urban Bakery.

Daarnaast biedt de Espressobar een ruim assortiment aan fruitsappen, frisdranken van Fentimas en Luscombe en lekkernijen, nu ook om mee te nemen. De Espressobar heeft een groot terras op het binnenplein van het museum en is normaal gesproken van 10 uur 's ochtends tot half 6 's avonds geopend. 

Vanuit de Espressobar kunt u om 11.00 uur het museum in.

Kunst en koffie

De wanden van de Espressobar worden regelmatig ingezet voor muurschilderingen. Momenteel hebben kunstenaars Pam Emmerik en René Daniëls de muren voorzien van kleurige pictografische tekeningen 'Ook Duende'. Duende is een Spaans begrip dat oorspronkelijk verwijst naar een aardgeest uit de Spaanse mythologie, maar omschrijft ook de totale bezieling van uitvoerende kunstenaars.

WIFI

In het museum zijn twee aansluitingen op het Rotterdam hotspot netwerk aanwezig. Zo kunt u in het Paviljoen en in de Espressobar gratis gebruik maken van het draadloos internet. Vraag de medewerkers naar de inloggegevens.

* Openingstijden kunnen wijzigen naar aanleiding van exposities en evenementen.