Iets eten of drinken?

Paviljoen, foto: studio Hans Wilschut Het Paviljoen, foto Mathilde Karrer Espressobar, ontwerp Pam Emmerik Paviljoen, foto: studio Hans Wilschut

Het Paviljoen

Museumrestaurant het Paviljoen is in 1991 ontworpen door Hubert-Jan Henket. De lichte en transparante ruimte met uitzicht op de museumtuin biedt een prachtige locatie voor een rustmoment.

Vanaf heden werkt het museum met tafelbediening. Het Paviljoen serveert een lunch met salades, soep en sandwiches en wordt bevoorraad door veelal lokale leveranciers. De taarten komen van stadsbakkerij Urban Bakery, het vlees wordt geleverd door biologische slagerij De Groene Weg en de vis komt van Schmidt Zeevis Rotterdam.

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-16.00 uur

Lunch

Dinsdag t/m vrijdag 12.00-15.00 uur
Zaterdag en zondag 12.00-16.00 uur

Tafelreservering in het Paviljoen

Voor groepen vanaf 6 personen is het mogelijk een tafel te reserveren in ons restaurant. Voor reserveringen kunt u mailen naar restaurant@boijmans.nl.

Espressobar

De Espressobar, in 2008 ontworpen door Simon Heijdens, bevindt zich links van de museumentree en is toegankelijk zonder toegangsbewijs. U kunt in de Espressobar terecht voor een goede espresso of cappuccino. Ook serveren we losse thee van Theemaas.

Onze ambachtelijke gemaakte taarten komen van stadsbakkerij Urban Bakery. Daarnaast biedt de Espressobar een ruim assortiment aan fruitsappen, frisdranken van Luscombe en lekkernijen. De Espressobar heeft in de zomer een terras op het binnenplein.

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 10.00-17.30 uur

Kunst en koffie

De wanden van de Espressobar worden ingezet voor muurschilderingen. Momenteel hebben kunstenaars Pam Emmerik en René Daniëls de muren voorzien van kleurige pictografische tekeningen 'Ook Duende'. Duende is een Spaans begrip dat oorspronkelijk verwijst naar een aardgeest uit de Spaanse mythologie, maar omschrijft ook de totale bezieling van uitvoerende kunstenaars.

WiFi

In het museum zijn twee aansluitingen op het Rotterdam hotspot netwerk aanwezig. Zo kunt u in het Paviljoen en in de Espressobar gebruik maken van het draadloos internet. 

* Openingstijden kunnen wijzigen naar aanleiding van exposities en evenementen.