Museumwinkel

foto: Fred Ernst

De museumwinkel heeft een uitgebreide collectie kunstboeken, monografieën, overzichtswerken en catalogi die gedegen informatie geven over de collectie en de tijdelijke tentoonstellingen. Ook weerspiegelen zij de veelzijdigheid van de kunstcollectie in het museum: er zijn rijk geïllustreerde uitgaven over design, oude kunst, kunstnijverheid, moderne en actuele kunst. Van de Koenigs Collectie tot Cattelan, van Rubens tot Cobra.

Behalve kunstboeken is er in de museumwinkel ook een ruime keus aan ansichtkaarten, gadgets en designartikelen. Naast producten van befaamde Rotterdamse ontwerpers als Hella Jongerius en Richard Hutten kan men in de museumwinkel ook ontwerpen vinden van internationale grootheden als Karim Rashid, Ron Arad, Frank Gehry en anderen. Vanzelfsprekend kunt u voor bekende designmerken als bijvoorbeeld Goods, Royal VKB en Normann Copenhagen in onze museumwinkel terecht.

De museumwinkel bevindt zich in het entreegebied en is ontworpen door Bertjan Pot. Hij heeft gekozen voor transparantie waardoor alle boeken en designobjecten in de etalage worden gezet. Zelfs de toegangsdeuren zijn vitrines en fungeren tegelijkertijd als detectiepoortjes. Nieuwsgierigen kunnen alles, zonder te kopen, goed bewonderen door een rondje om de winkel lopen. Door plaats te nemen op de houten bank, die is opgenomen in het winkelontwerp, heeft iedereen goed zicht op de binnenkomende bezoekers.

De winkel is zonder entreebewijs voor het museum te bezoeken en is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie via het telefoonnummer +31 (0)10 44.19.424.

Kunst4Kids collectie (editie 2009) in de museumwinkel te koop!

In juli 2009 verkocht het museum bijzondere kunstwerken aan kinderen. Een dertigtal zeefdrukken werd aangeboden aan jonge verzamelaars. Voor een bedrag van € 50 kan men een zeefdruk aankopen uit deze Kunst4Kids collectie. Maandelijks verkoopt de museumwinkel een beperkte selectie.

De nieuwe Boijmans agenda 2013 is uit

In het museum staan kunstwerken zo opgesteld dat ze zich van hun beste kant laten zien. Zo hoort het ook. Dat neemt niet weg dat de achterkant van een schilderij, de onderkant van een bewerkte schotel, of de binnenkant van een koffertje onze nieuwsgierigheid kunnen opwekken.

De Boijmans agenda 2013 heeft zichzelf als onderwerp. Ze viert namelijk haar 65ste verjaardag en deze respectabele leeftijd is het belichten waard. Meer weten of bestellen? Klik hier.

Boijmans TV DVD-box

Museum Boijmans Van Beuningen maakt een eigen televisieserie. In Boijmans TV vormt het museumgebouw een afwisselend decor voor telkens drie hoofdrolspelers: een topwerk uit de collectie, een spraakmakende kunstenaar die in het Boijmans exposeert en een museumbezoeker die zich hier in een andere wereld waant. Deze absurdistische docusoap over kunst, medewerkers en bezoekers van Museum Boijmans Van Beuningen is nu te koop in de museumwinkel en op de webshop.

Kunstwerk van Marijke van Warmerdam te koop

Ter ere van de tentoonstelling Dichtbij in de Verte heeft Marijke van Warmerdam een editie gemaakt. Alleen verkrijgbaar in de museumwinkel en de webshop.

Bijzondere relatiegeschenken

Het museum heeft verschillende originele relatiegeschenken om uw gasten een blijvende herinnering te geven aan een fantastische ontvangst.