Museumwinkel

foto: Fred Ernst

De museumwinkel heeft een uitgebreide collectie kunstboeken, monografieën, overzichtswerken en catalogi die gedegen informatie geven over de collectie en de tijdelijke tentoonstellingen. Ook weerspiegelen zij de veelzijdigheid van de kunstcollectie in het museum: er zijn rijk geïllustreerde uitgaven over design, oude kunst, kunstnijverheid, moderne en actuele kunst. Van de Koenigs Collectie tot Cattelan, van Rubens tot Cobra.

Behalve kunstboeken is er in de museumwinkel ook een ruime keus aan ansichtkaarten, gadgets en designartikelen. Naast producten van befaamde Rotterdamse ontwerpers als Hella Jongerius en Richard Hutten kan men in de museumwinkel ook ontwerpen vinden van internationale grootheden als Karim Rashid, Ron Arad, Frank Gehry en anderen. Vanzelfsprekend kunt u voor bekende designmerken als bijvoorbeeld Goods, Royal VKB en Normann Copenhagen in onze museumwinkel terecht.

De museumwinkel bevindt zich in het entreegebied en is ontworpen door Bertjan Pot. Hij heeft gekozen voor transparantie waardoor alle boeken en designobjecten in de etalage worden gezet. Zelfs de toegangsdeuren zijn vitrines en fungeren tegelijkertijd als detectiepoortjes. Nieuwsgierigen kunnen alles, zonder te kopen, goed bewonderen door een rondje om de winkel lopen. Door plaats te nemen op de houten bank, die is opgenomen in het winkelontwerp, heeft iedereen goed zicht op de binnenkomende bezoekers.

De winkel is zonder entreebewijs voor het museum te bezoeken en is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie via het telefoonnummer +31 (0)10 44.19.424.

Kunst4Kids collectie (editie 2009, 2012 en 2014) in de museumwinkel te koop!

In juli 2009 en in de meivakantie van 2014 verkocht het museum bijzondere kunstwerken aan kinderen. Een dertigtal zeefdrukken werd aangeboden aan jonge verzamelaars. Voor een bedrag van € 50 kan men een zeefdruk aankopen uit de Kunst4Kids collectie 2009. De kunstenaars van de collectie van 2014 kregen de vrije hand en konden van alles maken: tekeningen, beelden, collage’s, video’s. Een kleine selectie werken uit de laatste editie editie Kunst4Kids zijn te koop voor € 70. Van de 2012 en 2014 Kunst4Kids zijn nog maar 5 verschillende werken opgenomen in de winkel. En die zijn allemaal permanent te zien.

De nieuwe Boijmans agenda 2016 is uit

Een mooie traditie. Al jaren geeft het museum een eigen agenda uit met bijzondere thema's geïnspireerd op de collectie. Meer weten of bestellen? Klik hier.

Boijmans TV DVD-box

Museum Boijmans Van Beuningen maakt een eigen televisieserie. In Boijmans TV vormt het museumgebouw een afwisselend decor voor telkens drie hoofdrolspelers: een topwerk uit de collectie, een spraakmakende kunstenaar die in het Boijmans exposeert en een museumbezoeker die zich hier in een andere wereld waant. Deze absurdistische docusoap over kunst, medewerkers en bezoekers van Museum Boijmans Van Beuningen is nu te koop in de museumwinkel en in de webshop.

Kunstwerk van Marijke van Warmerdam te koop

Ter ere van de tentoonstelling Dichtbij in de Verte heeft Marijke van Warmerdam een editie gemaakt. Alleen verkrijgbaar in de museumwinkel en de webshop.

Bijzondere relatiegeschenken

Het museum heeft verschillende originele relatiegeschenken om uw gasten een blijvende herinnering te geven aan een fantastische ontvangst.