Han Nefkens Fashion on the Edge

Christophe Coppens, Everything is Local, Landscape Part 1. In opdracht van Han Nefkens Fashion on the edge. Foto: Lotte Stekelenburg.

Het vervolg op het in 2005 opgerichte H+F Mecenaat, Han Nefkens Fashion on the Edge,  is een exclusief samenwerkingsverband van Han Nefkens met Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam.

In 2010 startte Han Nefkens, in samenwerking met gastconservator en lector modevormgeving José Teunissen, het nieuwe initiatief Han Nefkens Fashion on the Edge, waarmee experimentele ontwikkelingen in de mode worden gestimuleerd. Dit initiatief is voor vijf jaar aan het museum verbonden.

H+F Fashion on the Edge kent sinds 2008 een tweejaarlijkse prijs toe aan een ontwerper die uitzonderlijk werk maakt op het snijvlak van mode en kunst. Deze Han Nefkens Fashion Award focust zich sinds kort op het vinden van interessante modeontwerpers uit niet-westerse en minder bekende Europese landen. De prijs bestaat uit 25.000 euro, waarvan 15.000 euro bestemd is voor een opdrachtwerk dat gepresenteerd wordt in Museum Boijmans Van Beuningen. In 2012 won de Koreaanse ontwerpster Rejina Pyo de Han Nefkens Fashion Award.

In het voorjaar van 2013 wordt het eerste werk van Christophe Coppens, winnaar van de eerste Han Nefkens Fashion Award, getoond.

In het najaar van 2014 intitieert Han Nefkens Fashion on the Edgde en Museum Boijmans Van Beuningen de grote najaarstentoonstelling The Future of Fashion is Now

Initiatief Han Nefkens Fashion on the Edge

De heer H. Nefkens
Mevrouw drs. J. Teunissen
De heer drs. K.M.T. Ex
 

Zilveren Anjer voor Han Nefkens

Op 23 juni heeft Han Nefkens uit handen van H.M. de Koningin een Zilveren Anjer ontvangen voor zijn werk als mecenas.