BankGiro Loterij

Museum Boijmans Van Beuningen neemt Bankgiro Loterij cheque in ontvangst In 2014 maakt de BGL de aankoop van het imposante werk van Jim Shaw mogelijk Met steun van de BGL werd de tentoonstelling 'Oskar Kokoschka - Mensen en beesten' gerealiseerd. Foto: Fred Ernst.

Sinds 2006 wordt Museum Boijmans Van Beuningen gesteund door de BankGiro Loterij. De BankGiro Loterij helpt ons kunstwerken voor de collectie te kopen en deze te presenteren. Zo werken wij samen aan een cultureel klimaat voor iedereen.

In 2014 kon dankzij het aankoop budget van de BankGiro Loterij het eerste schilderij van de Deense schilder Hammershøi aan een Nederlandse museumcollectie worden toegevoegd. Ook draagt de loterij dit jaar bij aan het project 'Richard Serra: rondom Waxing Arcs' en de tentoonstelling 'The Future of Fashion is Now'. Dit jaar maakt de BankGiro Loterij de tentoonstelling 'La La La Human Steps' mogelijk, die te zien is t/m 17 mei.

  
Vilhem Hammershøi, (1864, Copenhagen - 1916), The Balcony Room at ‘Spurveskjul’ [Sparrow’s Nest], olieverf op doek, 43.2 x 53.3 cm, collectie Museum Boijmans Van Beuningen. 

De BankGiro Loterij steunt goede doelen die werken aan cultuur en behoud van cultureel erfgoed in Nederland en is daarmee de cultuurloterij van Nederland. De BankGiro Loterij kan jaarlijks, dankzij haar deelnemers, vele tientallen miljoenen euro´s uitkeren aan ruim 65 culturele instellingen in Nederland waaronder Museum Boijmans Van Beuningen. Hiermee kan het museum onder andere belangrijke tentoonstellingen deels mee financieren, kunstwerken aankopen, die een bijzondere aanvulling zijn op de collectie, of kunnen er restauraties worden verrichten. De BankGiro Loterij is onderdeel van de Nationale Holding Goede Doelen Loterijen, waartoe ook de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij behoren. De directie van de drie loterijen wordt gevoerd vanuit Novamedia. Novamedia/Postcode Loterijen is de derde grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

Voor meer informatie zie www.bankgiroloterij.nl