Huisregels

Ons museum is een bijzonder kwetsbare plek waarvan veel verschillende bezoekers gebruik maken. Om de unieke kunstwerken ook voor toekomstige generaties te bewaren en om iedereen de kans te geven te genieten, geldt een aantal bezoekersvoorwaarden.

Bezoekers tot en met 18 jaar hebben gratis entree (exclusief eventuele toeslagen), maar moeten wel een entreebewijs kunnen tonen. Meldt u zich daarom even aan bij de kassa.

Alle jassen en tassen worden opgeborgen in ‘kooien’ in het entreegebied (u krijgt de sleutel bij de informatiebalie en houdt deze tijdens uw bezoek in bewaring. Let u er op dat u de sleutel na afloop weer afgeeft bij de informatiebalie).

De begeleidende docent is te allen tijden verantwoordelijk voor het handhaven van de orde en de gedragsregels t.a.v. zijn/haar groep. Dit betekent dat er altijd een begeleider vanuit school bij de leerlingen aanwezig is. Bij zelfstandig groepsbezoek minimaal 1 docent per 10 leerlingen, bij een begeleid bezoek minimaal 1 docent per 15 leerlingen.

De begeleiders dragen de docentenbutton met gekleurde sticker altijd goed zichtbaar op hun kleding. De leerlingen dragen de gekleurde sticker altijd goed zichtbaar op hun kleding op de borst. Er wordt altijd voldoende afstand gehouden tot de werken.

Aanraken van de kunst is ten strengste verboden. (wellicht overbodig om te zeggen, maar de werken zijn uniek en zeer kwetsbaar.)

Er wordt rekening gehouden met andere bezoekers. Er wordt dus niet gerend of geschreeuwd.

Fotograferen in de vaste collectie mag uitsluitend zonder flits. Op sommige tentoonstellingen mag niet worden gefotografeerd, dit staat dan bij de ingang van de tentoonstelling aangegeven.

Het is niet toegestaan in de zalen te telefoneren, mobiele telefoons staan uit.

Het is niet toegestaan in de zalen te eten en/ of drinken.

Groepen die door rondleiders van het museum worden begeleid hebben op zaal altijd voorrang boven externe rondleiders. Er wordt verwacht dat u een andere zaal kiest zodra u bemerkt dat hier een rondleider een groep begeleidt.

Zowel de leerlingen als de begeleiders dienen te allen tijden instructies van het beveiligingspersoneel op te volgen.

Huisregels voor begeleid groepsbezoek [PDF]
Huisregels voor zelfstandig groepsbezoek [PDF]