Algemene info

Museum Boijmans Van Beuningen biedt een uitgebreid educatief programma voor verschillende onderwijsniveaus. Onze educatieve programma's zijn erop gericht leerlingen vertrouwd te maken met het museum en met beeldende kunst. Leerlingen ervaren en beleven het museum en de kunst intensief aan de hand van verhalen, voorwerpen en verschillende werkvormen, op interactieve wijze.

Algemene entreeprijzen voor scholen
De entree tot het museum is gratis voor jongeren tot en met 18 jaar (exclusief eventuele toeslagen). De kosten voor de rondleidingen en museumlessen vindt u bij de toelichting op de programma's. De vermelde prijzen gelden voor programma's met Nederlands als voertaal. Voor andere talen geldt een toeslag van € 15 per rondleider.
Wij accepteren ook de Cultuurkaart (ook door middel van een weborder). Let op: de Cultuurkaart moet voor gebruik geactiveerd worden. Ga hiervoor naar de website www.cultuurkaart.nl

Digitale nieuwsbrief
Het museum verstuurt iedere paar maanden een digitale nieuwsbrief, vol nieuws over tentoonstellingen, aankopen en activiteiten. Er is ook een speciale nieuwsbrief voor het onderwijs.
Ga naar aanmelden om de onderwijsnieuwsbrief te ontvangen.
Ga naar instellingen wijzigen wanneer u de nieuwsbrief reeds ontvangt en uw persoonlijke gegevens wilt wijzigen of u wilt afmelden.

Voorproefje: docentenpas

Met de Boijmans docentenpas kunnen docenten het museum altijd gratis bezoeken om ideeën op te doen of een bezoek met de klas voor te bereiden. Om in het bezit te komen van de docentenpas, kunt u contact opnemen met de afdeling Educatie en publieksbegeleiding (educatie@boijmans.nl).

Begeleid groepsbezoek
Om teleurstellingen te voorkomen raden wij u aan reserveringen tijdig te maken. Groepsbezoeken graag minimaal drie weken van tevoren aanmelden. Per 15 leerlingen is minstens 1 begeleider verplicht. De scholen zijn aansprakelijk voor schade die leerlingen veroorzaken in het museum. In het museum gelden voor schoolgroepen onze huisregels.

Annuleren en doorgeven van een kleinere groepsgrootte waardoor er een rondleider/museumdocent minder nodig is, kan uitsluitend via email (educatie@boijmans.nl) en is kosteloos tot uiterlijk 5 werkdagen voor het museumbezoek.

Zelfstandig groepsbezoek
Scholen die zelfstandig met hun groep het museum willen bezoeken, dienen hun bezoek ten minste een week van te voren aan te melden. Eerder is beter om teleurstellingen te voorkomen. Per 10 leerlingen is minstens 1 begeleider verplicht. 
De scholen zijn verantwoordelijk voor de begeleiding van de leerlingen. In het museum gelden voor schoolgroepen onze huisregels.

Informatie en boekingen
Bel voor meer informatie naar de afdeling Educatie en Publieksbegeleiding via telefoonnummer +31 (0)10 44.19.471 (bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 11.00 en 15.00 uur) of mail naar: educatie@boijmans.nl.

Reserveren
Voor primair onderwijs klik hier
Voor voortgezet onderwijs klik hier

Educatieve websites
Extra informatie over het museum en de collectie kunt u vinden op de volgende websites:
Toren van Babel
Wereldbeelden
Jeroen Bosch 

online video's en lesmateriaal

Op onderwijs.boijmans.nl vindt u naast kunstwerken en informatie ook video's, vragen, opdrachten en lessuggesties voor in de klas.