Rondleidingen

We bieden rondleidingen langs tentoonstellingen en door de vaste collectie aan.

Komt u met een groep? Museum Boijmans Van Beuningen biedt verschillende rondleidingen voor groepen aan in de collectie. 

Hoogtepunten van de vaste collectie

Een interessante rondleiding over de topstukken van het museum. De ervaren rondleiders van Museum Boijmans Van Beuningen nemen u mee langs diverse kunstwerken in een rondleiding door de tijd, vanaf de middeleeuwen tot nu.

De Collectie Vormgeving

In een rondleiding over bijzondere gebruiksvoorwerpen nemen de rondleiders van Museum Boijmans Van Beuningen u mee langs een dertigtal thema's uit de geschiedenis van de vormgeving, van middeleeuws aardewerk tot een servies van Hella Jongerius. Klik hier voor meer informatie over de Collectie Vormgeving.

Surrealisme

Museum Boijmans Van Beuningen is het enige museum in Nederland met een grote collectie surrealistische kunst. Deze rondleiding gaat langs surrealistische schilderijen, beelden en installaties.

Duur rondleiding: 1 uur
Kosten rondleiding in museum: € 80 (per groep van max. 15 deelnemers, excl. entree).
N.B. kosten rondleiding per 1 juli 2017 € 85 (per groep van max. 15 deelnemers, excl. entree). 
Toeslag buitenlandse taal: € 15
Reserveren:  U kunt hier online reserveren.

Jarig? Verloofd? Bedrijfsuitje? Droomfeest

Wilt u eens iets anders doen tijdens uw verjaardag, vrijgezellenfeestje of bedrijfsuitje? Maak dan een kunsthistorische reis in het museum en volg een rondleiding. Luister naar verhalen en leer kijken. Wilt u niet alleen luisteren en kijken, maar ook zelf iets maken? Dan kunt u het Droomfeest boeken. Eén van onze museumgidsen leidt u door de bizarre wereld van de surrealisten, vergelijkbaar met een droomwereld. Na de rondleiding maakt u tijdens een workshop door middel van een collage uw eigen droomwereld.
Kosten: vanaf €118,50 (afhankelijk van het aantal deelnemers en excl. entree)
Om online te reserveren klik hier.

Boijmans Tour: te huur bij de informatiebalie

Volg de hoogtepuntentour met achtergrondinformatie bij de kunstwerken en spannende details. Of luister naar 'De keuze van de conservator' waarin gastconservator Carel Blotkamp en conservator oude schilder- en beeldhouwkunst Friso Lammertse met elkaar in gesprek gaan over de kunst.

De Boijmans Tour is te huur bij de de informatiebalie van het museum en kost €3,00. De tours zijn beschikbaar in het Nederlands en Engels.