Rondleidingen

We bieden rondleidingen langs tentoonstellingen en door de vaste collectie aan.

Komt u met een groep? Museum Boijmans Van Beuningen biedt verschillende rondleidingen voor groepen aan in de collectie. 

De diverse Boijmans rondleidingen:

Hoogtepunten van de vaste collectie
Een interessante rondleiding over de topstukken van het museum. De ervaren rondleiders van Museum Boijmans Van Beuningen nemen u mee langs diverse kunstwerken in een rondleiding door de tijd, vanaf de middeleeuwen tot nu.

De Collectie Vormgeving
In een rondleiding over bijzondere gebruiksvoorwerpen nemen de rondleiders van Museum Boijmans Van Beuningen u mee langs een dertigtal thema's uit de geschiedenis van de vormgeving, van middeleeuws aardewerk tot een servies van Hella Jongerius. Klik hier voor meer informatie over de Collectie Vormgeving. 

Surrealisme (tijdelijk niet beschikbaar i.v.m. wisselingen op zaal)
Een rondleiding waarin u meegenomen wordt langs iconische kunstwerken van onder andere Salvador Dalí, René Magritte en surrealistische navolgers. 

De architectuur van het museumgebouw 

Gek van surrealisme (11 februari t/m 28 mei)
In het voorjaar van 2017 staat Museum Boijmans Van Beuningen volledig in het teken van het surrealisme. Het museum laat de passie en belevingswereld zien van kunstenaars als Salvador Dalí, Max Ernst, René Magritte en Joan Miró, alsmede hun verdraaiingen van de dagelijkse werkelijkheid. De ruim 300 werken in de expositie zijn afkomstig uit vier voortreffelijke privécollecties, die voor het eerst zijn samengebracht.

Duur rondleiding: 1 uur
Kosten rondleiding in museum: € 80 (per groep van max. 15 deelnemers, excl. entree).
N.B. kosten rondleiding per 1 juli 2017 € 85 (per groep van max. 15 deelnemers, excl. entree). 
Toeslag buitenlandse taal: € 15
Reserveren:  U kunt hier online reserveren.

Jarig? Verloofd? Bedrijfsuitje? Droomfeest
Wilt u eens iets anders doen tijdens uw verjaardag, vrijgezellenfeestje of bedrijfsuitje? Maak dan een kunsthistorische reis in het museum en volg een rondleiding. Luister naar verhalen en leer kijken. Wilt u niet alleen luisteren en kijken, maar ook zelf iets maken? Dan kunt u het Droomfeest boeken. Eén van onze museumgidsen leidt u door de bizarre wereld van de surrealisten, vergelijkbaar met een droomwereld. Na de rondleiding maakt u tijdens een workshop door middel van een collage uw eigen droomwereld.
Kosten: vanaf €118,50 (afhankelijk van het aantal deelnemers en excl. entree)
Om online te reserveren klik hier

Boijmans Tour: met iPod of op eigen smartphone
Met talrijke verhalen over kunstenaars, achtergrondinformatie bij de kunstwerken, spannende details, de blik van de specialist en muzikale reflecties verrijkt de Boijmans Tour uw museumbezoek. U kunt de Boijmans Tour in het museum op een iPod bekijken, die te huur is bij de informatiebalie. De Boijmans Tour is ook gratis te bekijken op uw eigen smartphone.
In de Boijmans Tour kunt u kiezen uit verschillende routes:
- hoogtepunten
- keuze van de conservator
- muziekroute
- kinderroute
- Echt/onzin tour
- Design route
Kijk op tour.boijmans.nl