Kijken met je oren

Fotograaf: Fred Ernst

VMBO en onderbouw HAVO/VWO

Beeld en muziek aan elkaar gekoppeld: in de videoclips op MTV gebeurt niet anders. Voor het project 'Kijken met je oren' is dit principe als uitgangspunt genomen. Leerlingen koppelen muziek aan andere beelden dan videoclips, namelijk aan schilderijen. Van te voren downloaden ze thuis of op school de muzieknummers die bij het programma horen op hu eigen MP3-speler of I-pod (zie hieronder). In het museum gaan zij met een opdrachtenboekje op zoek naar een schilderij dat bij hun favoriete muziekfragment past. Deze muziekfragmenten lopen qua stijl erg uiteen: van folk en wereldmuziek via klassiek tot pop en rock. Zijn het de kleuren, het verhaal, het gevoel of juist iets heel anders dat maakt dat een schilderij volgens de leerling bij bepaalde muziek hoort?

Dit programma hoort bij de vaste collectie.
Duur: 30 tot 60 minuten.
Kosten: € 2,70 per leerling.
Periode: doorlopend, hele schooljaar.
De leerlingen bezoeken op eigen gelegenheid, onder begeleiding van hun docent, het museum. Per 10 leerlingen is minstens 1 begeleider verplicht. Reserveren noodzakelijk.
Om te reserveren klik hier

Muzieknummers Kijken met je oren
Hieronder zie je tien muzieknummers staan. Download ze allemaal op je eigen muziekspeler (MP3speler, I-pod enz.). Dit doe je door je muziekspeler aan de computer te koppelen en met je rechter muisknop telkens op het nummer te klikken. Kies voor 'opslaan' of 'koppeling opslaan' (afhankelijk van de browser die je gebruikt) en sla het op je muziekspeler op. Nu ben je klaar voor je bezoek aan het museum. Veel plezier!

1 Philip Glass, Facades

2 Amy Winehouse, Rehab

3 Jay-Z & Beyoncé, Crazy in love

4 The Corrs, Laugh Erin Shore

5 Art Pepper, Fascinating Rythm

6 Prodigy, No Good (Start the Dance)

7 Mozart, Lacrimosa (Requiem)

8 Manu Chao, Desaparecido

9 Gershwin, An American in Paris

10 Snow Patrol, Chasing Cars

Reserveren en Contact

Online reserveerformulier:
Voortgezet Onderwijs

Bij vragen kunt u emailen:
educatie@boijmans.nl

of bellen:
ma t/m vr 11.00 - 15.00
010 44.19.471

Blijf op de hoogte van onze onderwijs- programma's

Schrijf je in voor de onderwijs nieuwsbrief