Nieuwsbrief
Zomer in Rotterdam
augustus 2013

Een weekend vol kunst en cultuur

In het weekend van 14 september is de stad Rotterdam het decor van veel historische en culturele activiteiten. Met het kunstfestival De Wereld van het Witte de Withkwartier, 24 uur cultuur en het nationale afscheid van oud-koningin Beatrix. Ook Museum Boijmans Van Beuningen doet mee en biedt een bijzonder programma aan de bezoekers.

Bezoekers op het binnenplein. Foto: Fred Ernst.
Bezoekers op het binnenplein. Foto: Fred Ernst.

Sneak peek rondleidingen
Een week later, op 21 september, opent de tentoonstelling ‘Oskar Kokoschka - Mensen en beesten’. Het museum biedt op zaterdag 14 en zondag 15 september gratis ‘sneak peek’ rondleidingen aan langs een aantal werken van Kokoschka. Laat u alvast inspireren door deze kunstenaar in aanloop naar de opening.

De Wereld van Witte de Withkwartier
Dit jaar is het thema ‘Light up’! Kunstinstellingen in en rondom deze straat bundelen de krachten en laten de bezoekers kennis maken met kunst en cultuur. Lees meer over De wereld van het Witte de Withkwartier.

24 uur cultuur
In 24 uur cultuur, vanaf zaterdag 14 september 17:00 uur tot zondag 15 september 17:00 uur, wordt de stad ook omgeven door theater, dans, beeldende kunst, muziek en film.

Terug