Nieuwsbrief
Zomer in Rotterdam
augustus 2013

Drie X groots werk

De afgelopen maanden kreeg het museum er drie belangrijke kunstwerken bij. Werk van Alex Israel, Thomas Huber en het pre-Eyckiaanse drieluik zijn nu te zien.

Brugge(?), Drieluik met balseming van het lijk van Christus, circa 1410-1420. Collectie Museum Boijmans Van Beuningen.
Brugge(?), Drieluik met balseming van het lijk van Christus, circa 1410-1420. Collectie Museum Boijmans Van Beuningen.

Verzamelaar Bert Kreuk gaf onlangs het werk ‘Sky Blackdrop’ van Alex Israel in bruikleen. Het schilderij hangt sinds de grote seizoensopening op 8 juni achter het ei van Jeff Koons. Lees er meer over op de website.

Thomas Huber
Half juli plaatste het museum twee werken van Thomas Huber. Het ene kunstwerk is aangekocht door Museum Boijmans Van Beuningen, het andere door het Centraal Museum in Utrecht. Door de gezamenlijke aankoop kan het tweeluik in de toekomst zowel in Utrecht als in Rotterdam altijd tezamen worden getoond. In Rotterdam is het opgenomen in een installatie uit kerkinterieurs van onder anderen Van Vliet en Saenredam.

Pre-Eyckiaans drieluik
Op 17 juli is het pre-Eyckiaanse drieluik, dat hoog op het wensenlijstje van het museum stond, aangekocht dankzij belangrijke private en publieke fondsen. Het kostbare werk werd tijdens ‘De weg naar Van Eyck’ ontdekt door Boijmans’ conservator Friso Lammertse en zijn Duitse collega Stephan Kemperdick uit de Gemaldegalerie in Berlijn. Vanaf heden heeft het zeldzame triptiek een plek verworven in de collectie en is het permanent te zien. Lees meer over deze aankoop in het persbericht.

Terug