Nieuwsbrief
Rondleidingen en speurtochten
juni 2013

Grote schilderijen in de Onderzeebootloods

Ben jij de afgelopen jaren al eens in de Onderzeebootloods geweest? Dit jaar is alles hier heel groot: de loods én de kunstwerken.

Bezoekers tijdens de opening van de tentoonstelling in de Onderzeebootloods. Foto is gemaakt door Fred Ernst.
Bezoekers tijdens de opening van de tentoonstelling in de Onderzeebootloods. Foto is gemaakt door Fred Ernst.

De Onderzeebootloods is van zichzelf al ontzettend groot: 6000 m2, dat is bijna net zo groot als 1 voetbalveld, of als 24 tennisbanen. Deze zomer is in de tentoonstelling werk van 3 verschillende schilders te zien. Ze hebben allemaal hele grote schilderijen gemaakt, en daarmee de loods gevuld. Op de website van het museum kun je meer lezen over deze tentoonstelling.


Kinderen van de Mariaschool tijdens de opening in de Onderzeebootloods. Foto is gemaakt door Fred Ernst.

Op zaterdag 8 juni werd de tentoonstelling geopend. Groep 6 van de Mariaschool in Spangen (een wijk in Rotterdam) had in de weken voorafgaand aan de opening samen met Klaas Kloosterboer, een van de kunstenaars die in de tentoonstelling te zien is, een speciale performance ingestudeerd. Met zelfgemaakte grote vlaggen lieten ze een dans zien op de kade voor de Onderzeebootloods.

Wil jij deze tentoonstelling ook bezoeken? Hier vind je meer informatie over hoe je er kunt komen. Kom bijvoorbeeld met de Aqualiner; vanuit het centrum van Rotterdam ga je met een boot door de haven naar de Onderzeebootloods. Wanneer je op zaterdag of zondag komt, kun je om 13:15 uur en om 14:15 uur mee met een van de gratis rondleidingen.

Terug