Nieuwsbrief
Nieuwsbrief zomer 2008
zomer 2008

Kinderactiviteiten

Of je nu 3, 6, 9 of 12 jaar oud bent: bij Museum Boijmans Van Beuningen is er deze zomer van alles te doen. Kom mee op ontdekkingsreis door het museum en door de beeldentuin, los raadsels op of geef een kunstzinnig feestje!

Familierondleiding Vaderdag
15 juni 2008, 15.00 - 16.00 uur
Op vaderdag kun je met je familie een rondleiding volgen. Jullie komen allerlei dingen te weten over schilderijen, over het gebouw en nog veel meer! Gratis (excl. entree). Reserveren is niet mogelijk.

Kunstluiers: Over muziek en geluid
Zaterdag 5 juli 2008, 15.00 - 16.00 uur
Een speciaal kunst- en speeluurtje voor de allerjongste bezoekertjes (3 tot en met 4 jaar) en hun ouders. Dit keer gaan we op ontdekkingsreis door het museum. Wat maken de dieren op de schilderijen voor geluiden? We nemen muziekinstrumenten mee en gaan zelf zingen en dansen. Kosten €2,50 per kind per keer, ouders betalen entree. Reserveren is verplicht.

Kunstlab nodigt je uit voor: Beelden buiten
Zondag 6 juli 2008, 13.30 - 15.00 uur.
Ben je tussen de 6 en 12 jaar, dan kun je ook deze zondag weer terecht in het Kunstlab van het museum voor een rondleiding en een bijzondere workshop. Dit keer gaat het over de beelden in de tuin van het museum. Deelname € 5,- Reserveren is aanbevolen.

Zomervakantie: jeugdvakantiepaspoort
Vanaf 19 juli tot 24 augustus kun je in het museum een spannende speurtocht doen. Dit keer moet je het raadsel van de dieren oplossen. Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Kinderfeestjes
Hoera, je bent jarig en wil graag een kunstzinnig feestje vieren? Dat kan! Voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar is er een speciaal portrettenfeestje. Een museummedewerker geeft een spoedcursus ‘serieus kijken’ en legt uit waarom er portretten worden geschilderd: is die persoon misschien heel rijk, of een inspiratiebron van de schilder of gewoon een gehuurd model? En wie is die afgebeelde persoon eigenlijk? Daarna ga je zelf een portret schilderen in het Kunstlab.

Wat past waar?
Wat past waar? is een tas met allerlei voorwerpen. Loop met deze tas door het museum en ga op zoek naar kunstwerken die jij bij het voorwerp vindt passen. Heb je een kunstwerk gevonden, maak dan de vragen. Je kunt dit zoekspel in je eentje doen, of met je hele familie! De tas kan je afhalen bij de informatiebalie van de ingang Tentoonstellingen.

Informatie en reserveren
De afdeling Educatie en publieksbegeleiding is te bereiken per email educatie@boijmans.nl of telefonisch via +31 (0)10 44.19.471 (tussen 12.00 - 16.00 uur).

 

Terug