Nieuwsbrief
Hedendaagse kunst in Rotterdam
juni 2013

Boijmans tipt

Gelijktijdig met de hedendaagse kunsttentoonstellingen in Museum Boijmans Van Beuningen en in de Onderzeebootloods vinden in Rotterdam verschillende evenementen plaats. Boijmans tipt ook de tentoonstelling van verzamelaar Bert Kreuk in het Gemeentemuseum Den Haag.

Museum Boijmans Van Beuningen, binnenplaats. Foto: Fred Ernst.
Museum Boijmans Van Beuningen, binnenplaats. Foto: Fred Ernst.

Rotterdams Kunstweekend
De openingen op zaterdag 8 juni in Museum Boijmans Van Beuningen en in de Onderzeebootloods zorgen samen met de evenementen van TENT, Stichting AVL-Mundo en Route du Nord voor een bruisend Rotterdams kunstweekend. Op vrijdag 7 juni is de aftrap met de manifestatie ‘Less is More, More or Less’ in TENT. Deze dag staat in het teken van het ontzamelen van kunst in de openbare ruimte in de gemeente Rotterdam. Die middag organiseert Museum Boijmans Van Beuningen een symposium over het werk van de schilders Klaas Kloosterboer, Chris Martin en Jim Shaw ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘XXXL Painting’ in de Onderzeebootloods. Zaterdagavond opent ‘Territory’, de tentoonstelling op het buitenterrein en in de silo van Stichting AVL-Mundo (opgericht door kunstenaar Joep van Lieshout) aan de Noordzijde van de Maas. En met Route du Nord is Rotterdam Noord het hele weekend lang het levendige decor van nieuwe kunst, muziek en literatuur. Meer informatie: www.tentrotterdam.nl, www.avlmundo.org, www.routedunord.nl.

‘Grensverleggend’ in Den Haag
Pioniers als Christopher Wool en Willem de Kooning vormen het uitgangspunt van de verzameling van Bert Kreuk, maar ook jonge opkomende kunstenaars als Theaster Gates en Danh Vo zijn vertegenwoordigd. Hiernaast maken ook de gevestigde Europese kunstenaars als Damien Hirst en Luc Tuymans deel uit van zijn collectie. Werk uit de Collectie Bert Kreuk is ook te zien in Rotterdam. Zo toont Museum Boijmans Van Beuningen 'Baroque Egg with Bow (Orange/Magenta)' (1994-2008) van Jeff Koons, 'Sky Backdrop' (2013) van Alex Israel en 'A Thing Called Gear Box' (2004) van Urs Fischer. Meer informatie: www.gemeentemuseum.nl

Terug