Nieuwsbrief
Hedendaagse kunst in Rotterdam
juni 2013

Titanenstrijd van drie schilders

De vierde editie van de zomertentoonstellingen in de Onderzeebootloods richt zich op hedendaagse schilderkunst. Samen met het Havenbedrijf Rotterdam kijkt Boijmans uit naar de tentoonstelling in de loods waar deze zomer gigantische schilderijen en installaties te zien zijn.

Foto: Freek van Arkel. Ontwerp: Thonik.
Foto: Freek van Arkel. Ontwerp: Thonik.

Klaas Kloosterboer, Chris Martin en Jim Shaw gebruiken de loods in de haven van Rotterdam als een enorm atelier. Schilderkunst is springlevend en deze kunstenaars tonen de vitaliteit en veerkracht van de discipline.

Klaas Kloosterboer: de bommenwerper
Klaas Kloosterboer (NL, 1959) woont en werkt in Amsterdam. Lees hier meer over Kloosterboer en over wat hij te maken heeft met de ruim 40m2 doeken die via een rail aan het plafond door de ruimte zweven.

Chris Martin: het schilderbeest
Chris Martin (USA, 1954) woont en werkt in New York. Lees hier meer over Martin en wat hij gaat doen in de voorhal van de loods met zijn kunstwerken van 130m2.

Jim Shaw: de verteller
Jim Shaw (Midland 1952) woont en werkt in Los Angeles. Lees hier meer over Shaw en hoe hij een deel van de loods omtovert in een labyrint.

Symposium
Op vrijdag 7 juni, een dag voor de opening, van 13:00 - 17:00 uur het symposium ‘XXXL Painting’ plaats. Diverse sprekers vertellen over het werk van Kloosterboer, Martin en Shaw.
Lees hier meer over het symposium.

Het bijzondere project past in de ambitie van het Havenbedrijf om het culturele aanbod van de stad te versterken, de haven en de stad te verbinden en het industrieel erfgoed van de RDM-werf nieuw leven in te blazen. Elke zomer trekt de tentoonstelling hier een breed publiek naartoe en maakt het de locatie aantrekkelijk voor onderwijs en (innovatieve) bedrijvigheid. En passant zien de bezoekers iets van de wereldhaven.

Museum Boijmans Van Beuningen dankt het Havenbedrijf Rotterdam, BankGiro Loterij en BALTIC Centre for Contemporary Art voor de genereuze steun en samenwerking.

Terug