Nieuwsbrief
Onderwijsnieuwsbrief mei 2013

Onderwijsprogramma op de post

Vorige week is ons onderwijsprogramma voor volgend schooljaar op de post gegaan. Het is weer een bijzonder gevarieerd programma. Bijzonder is ook de vorm van de brochure: uitgevouwen is het een prachtige poster om in de klas te hangen.

Uitklapposter voor primair onderwijs geillustreerd door Johan Klungel, vormgeving Thonik
Uitklapposter voor primair onderwijs geillustreerd door Johan Klungel, vormgeving Thonik

Primair Onderwijs
Aan het Primair Onderwijs bieden we komend schooljaar een aantal nieuwe programma's. Papegaai Paulo is een programma voor kleuters én de oudste peuters van de voorschool. Papegaai Paulo neemt ze mee op speelse reis door het museum vol met ontdekkkingen.
Groep 6 tot en met 8 ontdekt van alles over de Nederlandse 17e eeuw en Rembrandt in de museumles De Gouden Eeuw. Hoe was het om in die tijd te leven? De nieuwe museumles Wit Goud en strakke lijnen gaat langs gebruiksvoorwerpen van de 17e eeuw tot aan Rietveld en Droog Design.
Wat niet veranderd is? Ons vertrouwde succesvolle aanbod natuurlijk én De Turingmuseumbus: die rijdt ook komend schooljaar in regio Rotterdam!

Voortgezet Onderwijs
Naast de talrijke programma’s bij de vaste collectie en de tentoonstelling Onderzeebootloods: XXXL Painting hebben we komend schooljaar weer een aantal bijzondere tentoonstellingen. In het najaar is de bijzondere overzichtstentoonstelling Oskar Kokoschka - Mensen en beesten met expressionistische portretten te zien. Bij deze tentoonstelling is een inspirerende rondleiding, een workshop en kijkwijzer beschikbaar. En in het voorjaar van 2014 opent de tentoonstelling Brancusi, Rosso & Man Ray: een tentoonstelling van drie beeldhouwers die ieder veel gebruik maakten van fotografie en een grote bijdrage leverden aan de avant-garde van de vroege 20ste eeuw.

Geen post ontvangen?
Heeft u onze post met aanbod en poster niet ontvangen? Neem dan contact op met afdeling educatie. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk de uitklapposter toesturen.

Terug