Nieuwsbrief
Dalí in het museum
mei 2013

Stel je vraag via de Boijmans Tour

Wist je dat je tijdens jouw bezoek aan het museum een tour op de smartphone kunt volgen? En dat je dan ook vragen kunt stellen aan de museummedewerkers?

Simon Sorgheloos uit de Boijmans Tour
Simon Sorgheloos uit de Boijmans Tour

Met een smartphone maak je een muzikale rondreis langs de mooiste en bijzonderste kunstwerken. Simon Sorgheloos neemt je mee en laat je swingende, grappige en mooie liedjes over de schilderijen en beelden horen. En vergeet vooral niet op je schermpje te kijken, daar gebeurt steeds weer iets geks of verrassends.
De kinderroute is voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De route kun je in het museum bekijken op je eigen smartphone (of die van de volwassenen om je heen) of je kunt een iPod huren bij de informatiebalie (3 euro). Neem bij de balie ook het plattegrondje voor de Kinderroute mee. Bekijk de Boijmans Tour thuis vast op tour.boijmans.nl.

Vragen stellen
Enige tijd geleden stelde Merel een vraag via de Boijmans Tour over het liedje van het schilderij ‘Abraham del Court en zijn echtgenote Maria de Kaersgieter’. Merel wilde graag weten waarom Abrahams vrouw hem niet zo lief vond. Eigenlijk weet het museum niet goed of mevrouw del Court haar man wel of niet lief vond. De schrijver van het liedje wilde graag een leuk verhaal maken waarin de twee tot leven kwamen. Hij heeft toen verzonnen dat ze hem niet lief vond omdat hij een beetje uit zijn mond stonk. Het kan waar zijn dat hij uit zijn mond stonk, want in die tijd was er nog geen tandpasta. Maar we weten niet of dat waar is. En ook niet of zij hem lief vond of niet.
Als je naar het schilderij kijkt lijkt het alsof ze hem best leuk vond. Wat vind jij?


Abraham del Court en zijn echtgenote Maria de Kaersgieter

Terug