Nieuwsbrief
Verhalen
april 2013

Jonathan (11) vertelt over zijn lievelingskunstwerk

Jonathan Gaba (11) schreef een mooi verhaal over kunst die in het museum is te zien en stuurde het naar het museum. Wij vonden het erg leuk om zijn verhaal te lezen. Lees zelf Jonathans verhaal.

‘De kwakzalver’ van Gerard Dou uit 1652
‘De kwakzalver’ van Gerard Dou uit 1652

Het verhaal van Jonathan is geïnspireerd op zowel het schilderij 'Titus aan de lessenaar' als 'De kwakzalver' van Gerard Dou.

Rembrandt van Rijn
“Eindelijk heb ik het klaar maar hoe zal ik het noemen? De leden van de schuttersclub? Nee dat klinkt zo afgezaagd. Rembrandt vraagt aan zijn zoon Titus of hij het mooi vindt. Titus vindt het mooi en hij vindt vooral het lichtgevende meisje mooi gemaakt. Hij laat het schilderij zien aan de schuttersclub en ze vinden het heel erg mooi. Ze willen het ophangen in hun clubhuis. Maar ze moeten niet vergeten te betalen. Rembrandt had aan Titus beloofd om samen met zijn vriend de schilder Gerard Dou naar de kermis te gaan zodra hij het schilderij af had dus ze gingen er naar toe.”

Wil je weten hoe dit verhaal van Jonathan verder gaat? Lees het dan hier.

Oproep!
Heb je zelf ook een verhaal gemaakt, of misschien een gedicht of een liedje? Laat het ons weten! Misschien sta jij volgende keer ook in de Boijmans Club nieuwsbrief.

Terug