Nieuwsbrief
Een nacht in het museum
maart 2013

Dalí, of hoe word ik beroemd?

Het duurt nog eventjes, maar op zondag 26 mei kun je in het museum de voorstelling ‘Dalí, of hoe word ik beroemd' bekijken!

Scenefoto door Stephan van Hesteren
Scenefoto door Stephan van Hesteren

Deze muziektheatervoorstelling voor de hele familie reist door Nederland. Op zondag 26 mei komt de voorstelling naar Museum Boijmans Van Beuningen! In de voorstelling zie je wat de reden is dat Dalí zo wereldberoemd is geworden.

Stel, je hebt een oudere broer die sterft op zijn tweede. En stel dat je ouders jou de plaats van die broer laten innemen. Je krijgt zijn kamer, zijn kleren en zelfs zijn naam. Dan ben je niet blij. Je wilt toch jezelf zijn? Wat te doen? Dalí besloot geniaal te worden en wereldberoemd. Maar hoe pak je dat aan?

Onze Salvador Dalí (acteur René Groothof), heeft zich aan het eind van zijn leven laten invriezen om zijn geniale talent niet verloren te laten gaan. Hij ontwaakt voor het oog van het aanwezige publiek in een klein achterafzaaltje van een museum onder toeziend oog van een suppoost. Al die jaren hebben zijn schilderhersens gemaald in de vrieskist. En hij heeft inspiratie, enorme inspiratie. Via nieuwe media ontdekt hij de ongekende mogelijkheden en de valkuilen van de tijd waarin hij is ontwaakt. Het voordeel is: iedereen kan beroemd worden. En het nadeel: iedereen kan beroemd worden.

Voor of na de voorstelling kun je de echte kunstwerken van Salvador Dalí bekijken in het museum. En tussen 12:00 uur en 15:00 kun je terecht in de Kunst Studio van het museum voor een inloopworkshop.

Reserveer hier alvast voor deze bijzondere voorstelling! Geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

Terug