Nieuwsbrief
Hand Made, Museumnacht en win!
maart 2013

Te doen tijdens ‘Hand Made: lang leve het ambacht’

Tijdens de tentoonstelling ‘Hand Made: lang leve het ambacht’ organiseert het museum allerlei demonstraties, diverse workshops, een filmprogramma en een Hand Made Markt. Ontdek, onderzoek en ervaar het ambacht!

Workshop weven door Weefnetwerk
Workshop weven door Weefnetwerk

Demonstraties door vaklieden
In de tentoonstelling zijn elke week diverse vaklieden aan het werk. Ze tonen ambachtelijke technieken als leerlooien, 3-D printen of edelsmeden. Kijk op de website om te zien welke vaklieden wanneer aan het werk zijn.

Filmprogramma Hand Made
In de tentoonstelling is doorlopend een filmprogramma te zien met onder meer fragmenten uit een korte film die ontwerper Christien Meindertsma maakte bij haar ‘Flax Project’ en de Oscar winnende film ‘Glas’ van Bert Haanstra uit 1958. Klik hier voor het volledige programma.

Workshops
In de Kunst Studio organiseert het museum tijdens de tentoonstelling allerlei workshops voor jong en oud. Leer video-animeren, diverse weeftechnieken of flipflops maken. Kijk hier voor alle workshops.

In samenwerking met Etsy
Samen met Etsy, de online marktplaats voor handgemaakte producten, organiseert het museum twee Etsy Hands-on workshops, de themamiddag ‘Quit Your Dayjob’ en een wedstrijd. Lees hier meer over de activiteiten in samenwerking met Etsy.

Hand Made Market
Op zondag 12 mei vindt in het museum de Hand Made Markt plaats, met ambachtelijke design- en kunstproducten. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

ARTtube
Glasblazen, pottenbakken en kantklossen: vanaf maart is op ARTtube een nieuwe serie te zien over allerlei kunstnijverheidstechnieken.

Terug