Nieuwsbrief
Hand Made, Museumnacht en win!
maart 2013

Vooruitblik op de zomer

Na een voorjaar vol bijzondere tentoonstellingen heeft het museum ook voor de zomer weer genoeg voor u in petto, zowel in het museum als in de Onderzeebootloods; de zomerlocatie in de Rotterdamse haven.

Binnenplaats Museum Boijmans Van Beuningen, foto: Fred Ernst
Binnenplaats Museum Boijmans Van Beuningen, foto: Fred Ernst

Onderzeebootloods – XXXL
Klaas Kloosterboer, Chris Martin en Jim Shaw

De Onderzeebootloods is dit jaar in handen van de schilders Klaas Kloosterboer, Chris Martin en Jim Shaw. De kunstenaars maken van de 5000 m2 grote loods in de Rotterdamse haven een gigantisch kunstatelier. In de maanden en weken voorafgaand aan de opening zijn de kunstenaars in de loods aan het werk en creëren ter plekke een tentoonstelling met een combinatie van bestaand en nieuw werk. Kloosterboer is de schilder-uitvinder van de drie, hij probeert de schilderkunst altijd te vernieuwen. Chris Martin is het ‘schildersbeest’, zijn werk zet zich om in energie. Jim Shaw is de verteller, die schilderkunst ziet als een medium voor een oneindig beeldverhaal over de fictie van de Amerikaanse samenleving.

De tentoonstelling in de Onderzeebootloods is een samenwerking van Havenbedrijf Rotterdam en Museum Boijmans Van Beuningen. Meer over de tentoonstelling leest u op de website.

Bekijk op ARTtube de vorige edities van de tentoonstellingen in de Onderzeebootloods: Atelier van Lieshout in 2010, Elmgreen & Dragset in 2011 en Sarkis in 2012.

Sensory Spaces
Vanaf deze zomer toont Museum Boijmans Van Beuningen gedurende drie jaar een reeks opeenvolgende solotentoonstellingen met vooraanstaande, hedendaagse, internationale kunstenaars. Zij maken speciaal voor het museum een nieuw kunstwerk of een nieuwe installatie in de Willem van de Vorm Galerij in het museum. Hier vindt u meer informatie over deze nieuwe serie ‘Sensory Spaces’. Mogelijk gemaakt door AMMODO.

25 jaar Stadscollectie
Dit jaar bestaat de Stadscollectie Rotterdam 25 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum is in het museum deze zomer een tentoonstelling te zien met werk van internationaal vermaarde hedendaagse kunstenaars uit Rotterdam zoals Atelier Van Lieshout, Daan van Golden en Erik van Lieshout. Naast de tentoonstelling presenteert het museum deze zomer een omvangrijke, rijkgeïllustreerde publicatie. De publicatie ‘De stad, de kunstenaar en het museum: 25 jaar Stadscollectie Rotterdam, Museum Boijmans Van Beuningen’ laat de bijzondere band zien tussen het museum en de lokale vormgevers en kunstenaars, en het belang ervan voor het toekomstige Rotterdams kunstbeleid.

Over de Stadscollectie Rotterdam zegt Joep van Lieshout:
“Het is belangrijk dat een museum een rol speelt in de stad, en dat verschillende groepen - kunstenaars en instellingen - door samen te werken cultuur versterken en uitdragen. En daarom is het belangrijk dat de Stadscollectie bestaat.”

Meer informatie over de tentoonstelling leest u hier.

De zomertentoonstellingen openen op zaterdag 8 juni. U bent van harte welkom. Zet deze datum alvast in uw agenda!

Terug